Ostalo

Greg Hardy borit će se u boksu golim šakama: Potpisao za BKFC, datum i protivnik još uvijek nepoznati

Greg Hardy

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Bivši UFC-ovac i NFL-ovac pred novim izazovom u karijeri

Iako je nešto ranije ovog mjeseca potpisao ugovor za debi u profesionalnom boksu, bivši NFL-ovac i nekadašnji UFC borac Greg Hardy, debitirat će i u najjačoj svjetskoj organizaciji za boks golim šakama, BKFC.

Iako datum debija i protivnik još uvijek nisu poznati, predsjednik BKFC-a Dave Feldman je izjavio za MMA Junkie: ''Jako sam uzbuđen zbog početka suradnje s Gregom. On je odličan sportaš koji posjeduje veliku brzinu i iznimnu snagu, a to smo vidjeli u UFC-u i NFL-u. Rekao je da se želi iskušati u boksu golim šakama i za to se spremao prethodnih nekoliko mjeseci. Teška kategorija je jedna od naših najboljih a njegove vještine se tu odlično uklapaju. Protivnika, datum i lokaciju ćemo objaviti uskoro.''

Greg Hardy je svoju sportsku karijeru započeo kao igrač američkog nogometa. 2010. godine je potpisao za Carolina Pantherse nakon što su ga skauti uočili u sklopu njegove 'college' karijere. 2015. godine prestaje igrati američki nogomet, a dodatnu mrlju na njegovu karijeru je bacila opružba za obiteljsko nasilje iste godine.

2016. godine Hardy započinje MMA karijeru. Profesionalni debi je odradio na DWCS-u 2018. godine, te je upisao dvije pobjede nokautom te je izgledao obećavajuće. U UFC-u je imao uspone i padove, no protiv ozbiljnijih protivnika se ipak nije pokazao. Nakon tri uzastopna poraza UFC ga otpušta ove godine, a izgleda da Hardyjeva borilačka karijera još nije gotova.

Hoće li se bivši NFL-ovac bolje snaći u boksu golim šakama nego u MMA-ju, izgleda da ćemo saznati vrlo brzo.

Linker
19. travanj 2024 11:04