Ostalo

GSP oduševio fanove: ‘Da bih platio račune, radio sam kao smetlar. Bio je to jedan od mojih najzabavnijih poslova‘

Georges St-Pierre

 Screenshot/Facebook
Poput brojnih UFC-ovih prvaka, i Georges St-Pierre je imao težak put do vrha

Brojni UFC-ovi prvaci svoj su put prema borilačkom vrhu i blještavilu najveće svjetske borilačke pozornice započeli radeći teške poslove i boreći se s egzistencijalnim problemima svojstvenim radničkoj klasi. Alex Pereira plaću je, primjerice, svojedobno zarađivao u vulkanizerskoj radnji, Anderson Silva bio je zaposlen McDonald‘su, Demetrious Johnson odrađivao je smjene u reciklažnoj tvornici, dok je Francis Ngannou još kao dijete radio u rudniku pijeska. Iznimka nije ni Georges St-Pierre, čiji je životopis prije UFC-a također sadržavao "nepopularne" poslove.

‘‘Mnogi poslovi koje sam radio bili su užasni. Radio sam na osiguranju u noćnom klubu, u hip-hop noćnom klubu. Događale su se brojne tučnjave, bio je to užasan i depresivan posao. Radio sam i u trgovini mješovitom robom, to je također bilo loše", rekao je bivši prvak UFC-ove velter i srednje divizije, pa dodao: "Da bih platio fakultetske račune, šest sam mjeseci radio kao smetlar. To i nije bilo tako loše. To je zapravo bio jedan od mojih najzabavnijih poslova".

Borilački svijet prepun je inspirativnih životnih priča koje svjedoče o snazi duha i volje, te potvrđuju onu dobro poznatu tezu da je praktično svaki cilj ostvariv uz dovoljno rata, truda, posvećenosti i žrtve. Mnogi borci, kao i sportaši općenito, živi su primjeri toga, a legendarni GSP svakako je jedan od njih. Njegova prethodno spomenuta izjava s oduševljenjem je dočekana među borilačkim fanovima.

"Istinski heroj", "Odličan borac i sjajan ambasador borilačkih sportova", "Čestitam ti na svemu što si prošao da dođeš do vrha, ti si neprestana inspiracija za sve nas", "Veliko poštovanje", "Istinski prvak u svakom smislu", "Gospodin", "Prizeman i normalan čovjek, pravi prvak", samo su neki od komentara.

Linker
25. travanj 2024 11:46