Ostalo

Hrvatska ima prvu medalju na Europskom prvenstvu: ‘Došli smo po zlato i očekivali smo ga, ali smo na pravome putu‘

Ana Viktorija Puljiz

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
‘Na kraju dana sam jako sretna i zahvalna što imam još jednu medalju s Europskog prvenstva‘

U njemačkom gradu Potsdamu u petak je počelo Europsko judaško prvenstvo do 23 godina. Hrvatska je ondje zastupljena s 11 reprezentativaca, a već prvog dana "stigla" je medalja. Ana Viktorija Puljiz osvojila je broncu u kategoriji do 52 kg, nakon što je u izravnoj borbi za broncu svladala Nizozemku Franku van der Salm s dva wazarija, pišu Sportske novosti.

"Na kraju dana sam jako sretna i zahvalna što imam još jednu medalju s Europskog prvenstva. Smatram da sam, gledajući cjelokupni dan, zadovoljna borbama. Polufinala mi je jako žao, jer sam propustila priliku koju sam trebala iskoristiti, ali drago mi je da sam nekako uspjela to ostaviti sa strane, ući hladne glave u borbu za treće mjesto i osvojiti tu brončanu medalju", rekla je Puljiz.

Status prve nositeljice turnira, Ani Viktoriji je donio prvo slobodno kolo. U drugom je kolu bila bolja od Španjolke Laure Gomez Anotne, u četvrtfinalu od Britanku Talum Keen, da bi u polufinalu slijedio poraz od Bugarke, Gabrijele Dimitrove.

"Još jedna europska medalja, ukupno 10-ta za Anu Viktoriju i mene kao trenera. Došli smo po zlato, očekivali smo zlato, no, minutu i pol loše borbe u polufinalu ju je koštalo. Kasnije se Viki koncentrirala i odradila opet odličnu borbu za treće mjesto. To je pokazalo da smo na pravome putu, nastavljamo se dalje spremati za Grand Slam u Tokiju i OI u Parizu", dodao je trener Dragan Crnov.

U petak su se još borili, ali ispali u 1. kolu Nikola Zorotović (do 66 kg), Nina Simić i Katarina Krišto (do 63 kg).

Linker
26. travanj 2024 07:32