Ostalo

Ipak bismo mogli gledati okršaj Jona Jonesa i Francisa Ngannoua? ‘Fanovi će možda dobiti ono što žele‘

Francis Ngannou i Jon Jones

 Profimedia
Donn Davis tvrdi kako postoji mogućnost da bivši i aktualni prvak UFC-ove teške divizije ipak odmjere snage u budućnosti

Borba Jona Jonesa i Francisa Ngannoua jedna je od onih koja golica maštu borilačkih sladokusaca već godinama. O njihovom se okršaju intenzivno spekuliralo u vremenu dok je kamerunski nokauter vladao UFC-ovom teškom kategorijom, no nakon brojnih peripetija dvojica boraca nikada nisu odmjerila snage, a "Bones" se pridružio kraljevskoj diviziji tek nakon što je "Predator" raskinuo suradnju s najjačom svjetskom organizacijom.

I jedan, i drugi, kao i dana White, imaju svoje verzije zašto je epilog cijele priče bio razočaravajući za MMA fanove, a iako je, na temelju svega što se dosad dogodilo, sve sugeriralo da ih nikad nećemo ni gledati zajedno u oktogonu, čelni čovjek PFL-a, Donn Davis, tvrdi da bi se njihovi putevi u budućnosti ipak mogli sresti u kopromociji njegove organizacije s UFC-om.

Davis je, naime, za Bloody Elbow dao intervju u kojem je najviše govorio o predstojećem srazu Ngannoua i Renana Ferreire na PFL-ovoj "Battle of the Giants" priredbi (19. listopada, Kingdom Arena, Rijad, Saudijska Arabija), ali se dotaknuo i potencijalnog obračuna bivšeg i aktualnog prvaka UFC-ovog "heavyweighta".

"Mislim da su sva pitanja zanimljiva i da postoji mnogo dobrih odgovora na pitanja" Smatram da biste mogli reći da je pobjednik Ferreire i Ngannoua najveći teškaš ili biste mogli reći: ‘Baš me briga‘. To je sjajna debata i pustimo fanove da odluče o tome, ali sigurno ćemo gledati dvojicu od pet najboljih na svijetu, odnosno dvojicu najatletičnijih, najsnažnijih i dvojicu koja najjače udaraju, stoga je to borba koju nitko ne bi trebao propustiti", rekao je osnivač i predsjednik PFL-a o "bitci divova" pa prokomentirao mogućnost da Ngannou u budućnosti uđe u kavez s Jonesom: "Želimo dati fanovima ono što žele i možda će fanovi to i dobiti. Zar to ne bi bilo sjajno?”.

Bilo kako bilo, pred Ngannouom je najprije meč s Ferreirom, dok bi Jones u studenom trebao konačno odmjeriti snage s Miočićem u dugoiščekivanom meču za UFC-ov pojas i monumentalno naslijeđe, a tu je i Tom Aspinall koji iz prikrajka željno čeka svoju priliku da legitimizira svoj naslov i ruho privremenog prvaka preodjene u ono neprikosnovenog. Na kraju krajeva, ključno je pitanje što o svemu misli Dana White koji, najblaže rečeno, nije u dobrim odnosima s Ngannouom, a nije ni osobito sklon suradnji s PFL-om.

Linker
05. rujan 2024 10:28