Ostalo

Ivan Dijaković podijelio velike novosti o Soldićevoj sljedećoj borbi: ‘Datum i protivnik su određeni‘

Ivan Dijaković i Roberto Soldić

 Instagram/Ivan Dijaković
Robocopov menadžer oglasio se o pitanju koje zanima čitavu regionalnu MMA zajednicu

Kada će se Roberto Soldić ponovno boriti? Predmetno pitanje, u okvirima hrvatske i regionalne borilačke publike, zauzima sam vrh kategorije najfrekventnijih. Naš ponajbolji MMA borac, naime, posljednjih je nekoliko mjeseci "zaglavio" u svojevrsnom limbu kojeg karakteriziraju, s jedne strane, izostanak borbi, a s druge, nemogućnost napuštanja ONE Championship organizacije. Ako je suditi prema posljednjoj Instagram objavi Robocopovog menadžera Ivana Dijakovića, toj i takvog agoniji uskoro bi mogao doći kraj.

"Dugo se šutjelo o Robertu Soldiću. Pripremite se za Robocopov povratak. Nikad nismo birali protivnike i nikad nismo odbijali protivnike. Roberto se uvijek želi boriti protiv najboljih mogućih protivnika. Datum i protivnik su određeni, čekamo ugovor", napisao je čelni čovjek UFC Gyma na svom Instagram profilu.

Dijakovićeva objava izazvala je pozitivne reakcije među brojnim velikim regionalnim MMA imenima poput Aleksandra Rakića, Ivana Erslana i Ante Delije, a u komentarima se, među ostalima, javio i Chatri Sityodtong. Osnivač, predsjednik i izvršni direktor singapurske promocije u komentaru je ostavio simbole vatre, a što sugerira da će 29-godišnji borac iz Viteza i sljedeću borbu odraditi upravo pod okriljem ONE-a.

Podsjetimo, Soldić je, nakon osvajanja pojaseve u velter i srednjoj kategoriji KSW-a, početkom kolovoza 2022., kao jedan od najtraženijih slobodnih boraca na svijetu, umjesto UFC-a, svoj borilački put odlučio nastaviti u ONE-u, istaknuvši tada kako je ponuda Singapuraca bilja najbolja. Od tada do danas, u razdoblju od dvije godine, Roberto je u ONE-ovom oktogonu, međutim, odradio tek dvije borbe; protiv Murada Ramazanova koja je, početkom prosinca 2022., završila "no contestom" zbog Dagestančevih udaraca u genitalije, a onda, pola godine kasnije i protiv Zebaztiana Kadestama koji je nokautirao hrvatskog borca u drugoj rundi.

Nadamo se, kao vjerojatno i čitava regionalna MMA zajednica, da je lošim rezultatima i neaktivnosti u ONE-u stigao kraj te da će Soldić konačno dobiti priliku podsjetiti borilački globus na svoje kvalitete, a onda, dakako, i iskoristiti tu priliku na najbolji mogući način.

Linker
06. rujan 2024 08:55