Ostalo

Ivan Šapina nije ušao u finale, uskoro ga čeka borba za olimpijsku broncu

Ivan Šapina v Arian Salimi

 David GRAY/AFP/Profimedia
Jako malo je nedostajalo da gledamo Ivana u finalu olimpijskog turnira

Ivan Šapina, 24-godišnji hrvatski taekwondo reprezentativac nastupio je u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu nakon što je u četvrtfinalu osvetio poraz protiv Norvežanina, Richarda Ordemanna. U polufinalnoj borbi čekao ga je Iranac, Arian Salimi, koji je bio brončani na prošlogodišnjem prvenstvu u Bakuu.

Sjajnu prvu rundu je odradio hrvatski predstavnik! Iako je Salimi taj koji je prvi ostvario bodovnu prednost, Šapina je vrlo brzo izjednačio na 2-2. Zatim je došlo do vrlo aktraktivne razmjene, Iranac je dobio tri boda za udarac u glavu, ali je hrvatski borac fantastično kontrirao vlastitim ‘‘head kickom‘‘. Nakon toga je Šapina dominirao rundom i ostvario još sedam bodova. Prva runda odlazi za Hrvatsku, 5-12.

Druga runda bila je stvarno kaotična, obje strane su dobivale kaznene bodove, a naš trener, Dejan Mesarov, dobio je upozorenje da mora smiriti emocije. Nakon podjednake borbe rezultat druge runde bio je tankih 9-8 u Salimijevu korist. Jako malo je nedostajalo da Šapina uzme drugu rundu, a time i pobjedu.

U trećoj rundi Salimi je ostvario značajnu prednost odličnim udarcem u glavu iz okreta što se boduje s visokih pet bodova. Nakon što je ostvario razliku od osam bodova (9-1), Iranac je odlučio ‘‘igrati na sigurno‘‘ i postao vrlo pasivan s tvrdom obranom. Šapina je uspio skupiti nešto bodova, ali ne dovoljno. Treća runda, 9-6 za Salimija.

Sada Šapinu čeka borba za brončanu medalju teške kategorije olimpijskog turnira protiv još nepoznatog protivnika. Borbe za borncu očekuju se oko 20:20 sati kasnije danas.

Glavu gore i idemo po olimpijsko odličje!

Linker
07. rujan 2024 20:58