UFC

Jon Anik objasnio zašto Jakea Paula nećemo gledati u UFC-u: ‘Jednostavno ga ne trebamo‘

Jake Paul

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Poznati UFC-ov komentator smatra kako suradnja trenutno nema smisla

25-godišnji Jake Paul, munjevito je privukao pažnju svijeta borilačkih sportova. 2021. godina bila je izuzetno uspješna za mladog YouTubera, koji je u protekloj godini uspio nokautirati Bena Askrena i Tyrona Woodleyja. Radi se o dvojici renomiranih MMA boraca koji su trebali pobijediti momka s daleko manje borilačkog iskustva. Naročito Tyron Woodley kao bivši UFC-ov prvak, trebao se lakoćom obračunati s Paulom, iako se radilo o boksačkom meču.

Međutim, to se nije dogodilo, a Jake je podebljao svoj omjer na pet pobjeda, a još uvijek je neporažen. Kako se Jake još nije borio protiv profesionalnog boksača, odnosno, MMA borci pretežno su bili njegovi protivnici, očekivano je privukao veću pažnju MMA javnosti. Tako je i sam Jake ušao u verbalni rat s Danom Whiteom, predsjednikom UFC-a. YouTuber proziva kompletnu promociju zbog lošeg odnosa prema borcima te izuzetno niskih honorara koje isplaćuju svojim borcima.

Ponudio je Paul svoje usluge UFC-u, odnosno, pokazao je interes za odrađivanjem meča pod okriljem UFC-a, ukoliko UFC ispuni neke od zahtjeva koji bi išli u korist boraca, kao npr povećanje minimalnog honorara s trenutnih 12 tisuća dolara na 50 tisuća dolara. Iako je UFC kroz povijest znao potpisivati borce iz ''cirkus rubrike'' (CM Punk), Jake Paul zasad im nije interesantan kao potencijalna akvizicija.

UFC-ov komentator Jon Anik također smatra kako najjača svjetska MMA promocija ne planira potpisati Jakea Paula, a u razgovoru za DAZN otkrio je zašto smatra da do međusobne suradnje neće doći.

''Mislim da Jake Paul također nije zainteresiran za to. On je strastven oko boksa. CM Punk s druge strane, morao je zadovoljiti tu potrebu. Nije se odvilo na način kojemu se nadao ili je mislio. Ali trebalo mu je to za mirnoću njegovog uma.'', započeo je Anik, a zatim je nastavio o Paulu.

''On (Jake) se čini kao uistinu dobar tip po pitanju svojih inicijativa i truda da pomogne masama. Nije mi to promaklo. Mislim da ga Dana White također respektira toliko da se upustio u prepirku s njime. Ali mi (UFC) ga jednostavno ne trebamo. Mi nismo samo MMA lideri, mi predvodimo kompletan svijet borilačkih sportova. Pomalo sam razočaran jer nismo poslali pravog boksača poput Jorgea Masvidala da prizemlji Jakea Paula, sretan sam s onime gdje je UFC trenutno. Mislim da se Jake i UFC međusobno ne trebaju.'', objasnio je Anik.

Linker
19. travanj 2024 02:48