Ostalo

Je li ovo najbolji protivnik za Francisa Ngannoua? Vadim Nemkov uništio je Cappelozzu!

Mike Tyson, Vadim Nemkov i Fedor Emelianenko

 Screenshot (twitter, Dazn)
31-godišnji ruski borac upisao je 12. pobjedu zaredom, a poraz nije osjetio još od 2016. godine

Vadim Nemkov (17-2, 1 NC) prvorangirani je borac na Bellatorovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, a danas je ponovno podsjetio zašto ga smatraju najboljim borcem u toj organizaciji. Fantastični ruski borac doslovno je prošao kroz Brunu Cappelozzu, ponajboljeg PFL-ovog teškaša.

Nemkov je do prije nešto više od mjesec dana držao Bellatorovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Napustio je Nemkov tron nakon pet obrana titule i odlučio se za prelazak u tešku kategoriju. Mnogi su se pitali hoće li Vadim izgubiti na brzini, kako će se nositi s dodatnom kilažom, može li izdržati udarce teškaša itd.

Dojam je da Vadim Nemkov može što god poželi u ovom trenutku. Bruno Cappelozza (15-6, 1 NC) borac je koji se u PFL-u etablirao kao zastrašujuć nokauter. Brze ruke, jako dobre kretnje i odlične fizikalije krase Cappelozzu, ali danas je nadjačan u svim segmentima borbe.

Vadim Nemkov odradio je odličnu prvu rundu, a Cappelozza je naišao na teškaša koji je brži od njega. Osim brzih ruku Vadima Nemkova koje su lakoćom pronalazile metu, velik problem Cappelozzi stvarala je i raznovrsnost ovog ruskog borca. Nemkov odlično miksa ručne tehnike s ‘‘kickovima‘‘, a uvijek je i hrvački opasan. Cappelozza je u prvoj rundi uspio obraniti pokušaj rušenja, ali deklasiran je u stojci.

Druga runda ipak nudi određeno buđenje Cappelozze. Uspio je Bruno blago poljuljati Nemkova nakon jedne lijepe kombinacije u stojci, ali ta sekvenca zapravo je navela Nemkova da ubaci u još višu razinu. Pritisnuo je Vadim svog protivnika uz kaveza, spustio se u ‘‘double leg‘‘, odvojio je Cappelozzu od kaveza kako se Bruno ne bi mogao koristiti kavezom za dizanje iz partera.

Vrlo brzo je Nemkov došao do ‘‘full mounta‘‘, a zatim je prepoznao priliku za ‘‘arm triangle‘‘. Takvu priliku Nemkov ne propušta. Sjajno je Rus zaključao hvat, čekalo se tapkanje Cappelozze, ali Brazilac je odbio tapkati i na kraju je ostao bez svijesti.

Vrhunsko izdanje Vadima Nemkova koji je nakon meča nagrađen specijalnim ‘‘Super Beltom‘‘, pojasom napravljenim posebno za ovu prigodu i ovaj event. Pojas mu je uručio veliki Mike Tyson, a na zajedničkoj fotografiji našao se i Fedor Emelianenko.

Fedor je dio Vadimovog tima i bio je u kutu ruskog teškaša. Ponos na licu Fedora Emelianenka itekako je vidljiv. 31-godišnji Nemkov svjetska je klasa i zatražio je borbu za pojas u Bellatorovoj teškoj kategoriji.

PFL je odlučio kako će pobjednik meča između Ryana Badera i Renana Ferreire biti prvi protivnik Francisa Ngannoua u PFL-u. Možda je Vadim Nemkov ipak bolja i zanimljivija opcija.

Linker
26. travanj 2024 21:51