Ostalo

Jon Jones poručuje: ‘Porazit ću Aspinalla, Miočića i Ngannoua‘, Francis nasmijao fanove ekspresnim odgovorom

Francis Ngannou (lijevo) i Jon Jones (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl)
Jon Jones sinoć je gostovao na zajedničkom eventu PFL-a i Bellatora

Priča o ulasku Saudijaca na sportsko tržište svima je već dobro poznata. Od nogometa, golfa, Formule 1 pa sve do boksa i MMA-a, Saudijci ulažu velike novce i već rade veliku pomutnju na tržištu najpopularnijih sportova.

UFC-ov debi u Saudijskoj Arabiji još uvijek čekamo, ali PFL i Bellator već surađuju sa Saudijcima i planiraju se dodatno širiti na Bliskom istoku. Jučer je potvrđen novi PFL-ov projekt pod nazivom PFL Mena. Radi se o nečemu što možemo usporediti s PFL Europe projektom.

Dakle, u pitanju je novi PFL-ov turnir s fokusom na Bliski istok i okolne države. Inauguralna sezona PFL Mene počet će u četvrtom mjesecu ove godine, a službena potvrda došla je sinoć tijekom PFL vs. Bellator event koji se održao u Rijadu (glavni grad Saudijske Arabije).

Praksa Saudijaca je dovodit mnoštvo poznatih imena na velike borilačke evente. Navijačka atmosfera izostaje i tribine su nerijetko poluprazne, ali Saudijce nije pretjerano briga. Njihova politika usmjerena je na dovođenje poznatih gostiju, pa je tako Mike Tyson jučer uručivao takozvani ‘‘Super Belt‘‘, odnosno pojaseve namijenjene pobjednicima mečeva u kojima su se sukobili Bellatorovi i PFL-ovi borci. Francis Ngannou također je gostovao na eventu, a među poznatim licima našao se i Jon Jones, UFC-ov prvak teške kategorije i vjerojatno najbolji MMA borac svih vremena.

Iako je UFC-ov borac, Jones je prihvatio poziv Saudijaca i konkurentske MMA organizacije, a čak je odradio i kraći intervju s Chaelom Sonnenom i Seanom O‘Connellom. Za početak, O‘Connell je spomenuo kako su Jones i Sonnen odradili meč 2013. godine, a Sonnen je dodao kako borba nije predugo trajala (4:33 min). Uslijedilo je pitanje za Jonesa, a UFC-ov prvak upitan je želi li gledati evente na kojima se bore borci dvaju različitih organizacija i što misli o svemu tome kao fan ovog sporta.

‘‘Apsolutno, apsolutno. Odlično je vidjeti kako MMA postaje diversificiran. Sjajno je vidjeti ovakve evente na drugoj strani svijeta i kako se moć ipak malo raširila na više strana. Ovo je prelijepa stvar i nešto jako veliko za MMA. Zahvalan sam jer sam prisutan tijekom ove povijesne večeri.‘‘, rekao je ‘‘Bones‘‘.

Ono što je zanimalo Chaela Sonnena, jest Jonesov pogled na boksački meč između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua. Koga vidi kao favorita i za koga će navijati, Jones nam je sve otkrio.

‘‘Navijam za pobjedu Francisa zbog njegove priče i toga koliko je daleko dogurao u životu. On je MMA borac, moj je kolega i kako da ne navijam za Francisa? Francis je sjajna osoba i navijam za njega. Ali, Anthony Joshua boksa od malih nogu, a ja sam tip koji iskazuje poštovanje tamo gdje je poštovanje zasluženo. Ako bih morao uložiti svoj novac, iako se ne kladim, kladio bih se na Anthonyja Joshuu. Ali navijam za Francisa! Oprosti, Francise.‘‘

Naravno da je O‘Connell kao PFL-ov zaposlenik pokušao ispotencirati meč između Jonesa i Ngannoua. Bivši UFC-ov borac, a danas PFL-ov komentator, aludirao je kako bi Jones trebao iskoristiti svoj utjecaj kojim bi ishodio borbu protiv Ngannoua, iako Francis više nije dio UFC-a. Naravno, pod uvjetom da Jones uopće želi taj meč.

‘‘Mislim da je puno mečeva koje svijet trenutno želi. Tu je ogromna borba protiv Toma Aspinalla, meč između mene i Francisa također bi bio masivan. Tu je i Stipe za ‘hardcore‘ fanove, on je i dalje respektabilan protivnik. Ne znam kako će se karte odigrati, ali moja prognoza je da ću poraziti Stipu Miočića, Toma Aspinalla i Francisa Ngannoua. Kako će se stvari rasplesti, to nije moj posao. Moj posao je da odradim ono što radim od prvog dana.‘‘, pojasnio je Jon Jones.

Zanimljivo, u trenucima dok je Jones pričao kako će poraziti Miočića, Aspinalla i Ngannoua, na ekranu je prikazan Francis Ngannou. ‘‘Predator‘‘ je odmah uputio odgovor na Jonesove navode kako će ga poraziti.

‘‘U tvojim snovima, debel si!.‘‘, poručio je Francis uz osmijeh na licu.

Jones i Ngannou prozivaju se sada već nekoliko godina, ali činjenica je da njihov međusobni obračun nećemo imati prilike gledati. UFC se striktno drži svoje politike, a ta politika zabranjuje njihovim borcima mečeve protiv boraca iz drugih organizacija. Teško je očekivati da će doći do nekakvih promjena, a Ngannou se također neće vratiti pod okrilje UFC-a.

Kompletan Jonesov razgovor s O‘Connellom i Sonnenom možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 23:59