Ostalo

Jedan od ‘najprljavijih‘ MMA boraca ponovno je nokautiran: Palhares je ekspresno poražen u Rusiji

Rousimar Palhares vs. Ibragim Magomedov

 Twitter (caposa)
Iskusni brazilski borac Rousimar Palhares nokautiran je u prvoj rundi borbe na ACA 140 eventu

Jedan od omraženijih MMA boraca svakako je Brazilac Rousimar Palhares. 42-godišnji Brazilac navukao je bijes fanova na sebe još dok je nastupao pod okriljem UFC-a i WSOF-a.

Majstor partera često bi završavao protivnike opasnim zahvatima na nogu, ali problem je bio što bi te zahvate predugo držao, odnosno odbijao bi ih pustiti čak i nakon prekida meča. Time dovodi svoje protivnike u opasnost da završe teško ozlijeđeni, a zbog takvih stvari svojedobno je otpušten iz WSOF-a i UFC-a.

Nastupao je Palhares za brojne jake MMA promocije, a sinoć se vratio MMA-u nakon tri i pol godine pauze. Palhares se borio na ACA 140 eventu u Sočiju, a protivnik mu je bio Ibragim Magomedov (9-2-0).

Nije se Palhares dobro proveo u tom meču. Ovaj put nije niti došao u priliku da predugo drži neki od zahvata na protivnikovu nogu, jer Magomedov ga je nokautirao nakon samo dvije minute i devet sekundi borbe.

Bio je to treći uzastopni MMA poraz za Palharesa koji na pobjedu čeka od sedmog mjeseca 2017. godine. Kroz svoju bogatu karijeru odradio je 31 profesionalni MMA nastup (19-11-1), a pobjeđivao je dobre i poznate borce kao što su Jake Shields, Jon Fitch, David Branch itd.

Čak osam puta gubio je nokautom a sva tri posljednja poraza došla su nokautom u prvoj rundi. Njegovo vrijeme očito je prošlo, a iako je bio velik potencijal te je držao WSOF-ov pojas u velter kategoriji, svi će ga prvenstveno pamtiti kao prljavog borca koji nije puštao protivnike iz ''submissiona''.

U sklopu spomenute ACA 140 priredbe nastupio je i Davi Ramos. Brazilac je nedavno tražio odlazak iz UFC-a zbog premalo borbi koje mu promocija ugovara, no njegov nastup u ACA-i nije dobro prošao. Kazahstanac Artem Reznikov porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
18. svibanj 2024 04:54