Ostalo

‘Bigfoot‘ Silva pokazuje interes za sudjelovanjem u ‘Power Slapu‘? ‘Nitko ne bi preživio moj šamar‘

Antonio Bigfoot Silva

 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
43-godišnji brazilski veteran mogao bi se okušati u vrlo opasnom sportu

Malo je borilačkih sportova u kojima se Antonio ‘‘Bigfoot‘‘ Silva dosad nije okušao. Od MMA, kickboksa pa sve do grapplinga, boksa i boksa bez rukavica (‘Bare knuckle‘), Silva se okušao u mnogo toga.

Ono što je zabrinjavajuće jesu njegovi nastupi kroz posljednjih nekolik ogodina. Silva je na sedam uzastopnih MMA poraza, a u tom periodu uspio je upisati i dva poraza u kickboksu, jedan u boksu i jedan u boksu bez rukavica. Samo jedan od tih poraza nije pretrpio prekidom (nokautom) i mnogi su zabrinuti za njegovo zdravlje.

Krajem 2022. godine, Silva je objavio definitivno povlačenje iz MMA-a i mnogi su rekli ‘‘napokon‘‘. ‘‘Bigfoot‘‘ je dodao da se planira posvetiti trenerskom poslu, ali čini se da bi ga uskoro mogli vidjeti u sportu pod čijim se pravilima dosad nije okušao.

Radi se zapravo o ‘‘sportu‘‘ pod navodnicima, jer mnogi nisu sigurni treba li ovo nazivati sportom. U pitanju je takozvani ‘‘Power Slap‘‘, novi ‘‘sport‘‘ u kojem se sudionici šamaraju jedni druge, a pobjednik je onaj koji izdrži više šamara. Dana White pokrenuo je svoju ‘‘Power Slap‘‘ ligu i ulaže velika očekivanja u taj sport, ali zasad uglavnom nailazi na kritike.

Teški nokauti, potencijalna oštećenja mozga i besmislenost ovog sporta, neke su od glavnih stvari koje odbijaju ljude od podržavanja ‘‘Power Slap‘‘ lige, ali Antonio ‘‘Bigfoot‘‘ Silva pokazao je interes za sudjelovanjem.

‘‘Ne postoji osoba na svijetu koja bi preživjela moj šamar‘‘, napisao je ‘‘Bigfoot‘‘ na Instagramu i priložio je fotografiju na kojoj pokazuje veličinu svog dlana.

To je mnoge navelo na pretpostavku da ga je Dana White kontaktirao kao potencijalno pojačanje za svoj novi projekt.

Eric Spicely već je dobio poziv kao bivši UFC-ov borac, a to je otkrio putem Twittera. Spicely je naveo da su honorari jako mali, točnije, ponudili su mu dvije tisuće dolara za nastup i još toliko ako pobijedi. On je ponudu odbio, a možda je White odabrao upravo ‘‘Bigfoota‘‘ kao potencijalnu zvijezdu svog novog projekta.

Treba li ‘‘Bigfootu‘‘ još poraza teškim nokautom, vjerojatno ne. Ipak, radi se o njegovoj odluci i sigurno će privući određeni interes ako se odluči okušati u šamaranju.

Linker
13. travanj 2024 23:01