Ostalo

Joe Rogan bio je na korak do borbe s holivudskom zvijezdom akcijskih filmova: ‘Znao je da ću ga ubiti!‘

Joe Rogan i Wesley Snipes

 Screenshot/Youtube, Profimedia
Wesley Snipes je, pritisnut financijskim poteškoćama, planirao prozvati Van Dammea, no UFC-ov sunosnivač predložio mu je da se bori s Roganom

Wesley Snipes, holivudski glumac poznat po ulogama u akcijskim filmovima kao što su Blade, Demolition Man, Undisputed i Passenger 57, našao se u popriličnim financijskim problemima kada je Porezna uprava od njega pokušala naplatiti 23,5 milijuna neplaćenih poreza u razdoblju između 2001. i 2006. godine. Nakon neuspjele nagodbe s američkim Poreznim sudom, Snipes je krenuo u očajničku potragu za novcem, a s ciljem da što prije dođe do sredstava, planirao je izazvati Jean-Claudea Van Dammea na borbu i to dobro naplatiti. Suosnivač UFC-a, Campbell McClaren, međutim, predložio mu je da se bori protiv - Joea Rogana - koji je to sada i osobno potvrdio.

"Trebao sam se boriti protiv Wesleyja Snipesa. To je bilo ozbiljno, odvjetnici su bili u pregovorima, a ja sam šest mjeseci trenirao po dva puta dnevno. Bilo je je***o teško, cijelo vrijeme sam bio umoran i tek tada sam osjetio kako je to trenirati kao MMA borac. Trenirao sam vjerujući da će se borba održati, gradio sam bazu. Svako sam jutro trenirao kikboks, a svaku večer jiu-jitsu i tako šest mjeseci", ispričao je Rogan u jednoj od posljednjih epizoda svog JRE podcasta.

Do okršaja između Rogana i Snipesa na koncu ipak nije došlo, a UFC-ov komentator smatra da je to zbog toga što je glumac shvatio kako je Rogan, s iskustvom kojeg ima iz bavljenja borilačkim vještinama, u znatnoj prednosti nad njim.

"Mislim da je to zato što je znao da ću ga ubiti. Mislim da je u početku mislio da će me isprašiti, ali je onda saznao da sam prvak u taekwondou, da sam kikboksač i da sam mnogo bolji u ‘stand-upu‘.

Rogan je istaknuo kako je kamen spoticaja, kako to obično biva, predstavljala i raspodjela novca.

"Bilo je puno različitih zahtjeva. Prvo je bilo 50-50, onda je on htio da bude 60-40, na što sam ja pristao. Na kraju sam rekao: ‘Daj mi ovu svotu novca, a njemu što god želi, je***o ću zadaviti tog tipa‘, no to se nikad nije dogodilo. Ta borba bi bila savršena stvar, on se nikad ranije nije borio u MMA-u. Pomislio sam da je zabavno i da ću zaraditi mnogo novca. Bila je zabavna sama ideja tipa koji nikada nije imao nikakve natjecateljske borbe, da je mislio da to može napraviti", zaključio je 56-godišnji Amerikanac.

Linker
30. travanj 2024 08:43