Ostalo

Joe Rogan šokiran borbom UFC legende: ‘To je ludo! Pogledajte koliko je taj čovjek veći od njega‘

Joe Rogan

 Screenshot (twitter, Just The Fights)
‘Lakši je od njega 45 kilograma, a kako ga je lako zadržao ispod sebe - ima najbolju tehniku koju sam ikada vidio‘

Joe Rogan oduševljen je snimkom bivšeg UFC prvaka koji se odlično nosio s puno težim protivnikom na nedavnom natjecanju.

Samo u ranim početcima UFC-a borci su se borili s protivnicima iz različitih težinskih kategorija.

Prisjetimo se trećeg događaja promocije, kada je legenda Royce Gracie šokirao svijet dominiranjem Kima Leopolda unatoč tome što je imao oko 35 kilograma manje od svog protivnika.

U trenutnim težinskim kategorijama, Gracie bi bio malo iznad granice velter kategorije, dok bi se Leopoldo borio u teškoj kategoriji.

UFC danas borbe u "catch" težinskoj kategoriji organizira samo ako borac padne vagu, ali takvi turniri su još uvijek česti u drugim borilačkim sportovima.

Mnogi bivši i sadašnji UFC borci natječu se van oktogona, posebice na BJJ turnirima. Tako je ovaj tjedan snimka bivšeg UFC prvaka muha kategorije s takvog natjecanja postala viralna.

Demetrious Johnson sučelio se s 45 kilograma težim protivnikom kojeg je na kraju uspio natjerati da tapka. Mnogi fanovi podijelili su svoje oduševljenje, a video ni Joea Rogana nije ostavio ravnodušnim.

"Koliko je to ludo? ‘Mighty Mouse‘ se suprotstavio tipu koji ima 113 kilograma i pobijedio ga je. Ajme, pogledajte samo tu razliku u veličini. Pogledajte koliki je taj čovjek. ‘Mighty Mouse‘ je toliko spretan", rekao je Rogan u svom podcastu.

Johnson se natjecao na turniru Pan Ams pod okriljem organizacije IBJJF. "Mighty Mouse" je osvojio zlato u "Masters brown belt" diviziji, a prijavio se i na otvorenu kategoriju gdje se susreo s "divom" te osvojio srebro.

Johnson je imao zvjezdanu karijeru u UFC-u, osvojio je titulu u muha kategoriji, a pojas je obranio rekordnih 11 puta.

"Uspio je ostati na vrhu što je stvarno ludo. Ludo je što ga ovaj nije mogao skinuti sa sebe. To je snaga tehnike. Poprilično ludo", zapanjeno je dodao Rogan.

Rogan vjeruje da je Johnson jedan od najvećih koji su se ikada natjecali u MMA-u.

"On je vjerojatno najbolji ikad. Ako gledamo tehniku borilačkih vještina, nema boljeg od njega", zaključio je Rogan.

Johnson je aktualni prvak muha kategorije u promociji ONE Championshipa, a zadnji put je u ringu bio u svibnju prošle godine.

Linker
22. travanj 2024 23:47