Ostalo

Strašna tragedija u Kazahstanu: Maloljetni borac preminuo tijekom borbe

Kanat Ahunov (lijevo)

 Screenshot (youtube, Mangystau Info Press)
Mladi borac srušio se nakon udarca nogom u trbuh

Strašna tragedija dogodila se na Nomad MMA turniru koji se održao u Kazahstanu. Kanat Ahunov, 17-godišnji kazahstanski borac preminuo je tijekom borbe.

Stvari su krenule po zlu nakon što je Ahunov tijekom druge runde primio udarac nogom u trbuh. Mladi borac srušio se na tlo, pružala mu se liječnička pomoć, ali nažalost, mladi život nije uspio biti spašen. Ahunov je preminuo u sportskom kompleksu Batyr.

Kako bi sudjelovao na turniru, trener maloljetnog borca morao je priložiti liječničku potvrdu kojom se ukazuje da Ahunov nema zdravstvenih tegoba koje bi mu onemogućile nastup. Dakle, nikakvi zdravstveni problemi nisu ustanovljeni na sistematskom pregledu i Ahunov je uredno mogao nastupiti. Njegov trener ukratko je opisao što se dogodilo.

‘‘Došao je do mene, rekao je da mu je loše, izvadio je štitnik za zube, a ja sam mu davao vode. Upitao sam ga želi li nastaviti s borbom, a on je odgovorio da želi. Udahnuo je i izdahnuo tri puta, a 20-ak sekundi kasnije se srušio. Pogledate li bolje, možete vidjeti kako Kanat nije pao od protivnikovog udarca, nego je počeo padati već prije samog udarca. Odmah smo pritrčali, skinuli smo mu kacigu i nastojali smo mu izvući jezik iz grla. Kad sam otvorio njegova usta, sve je izgledalo okej, a liječnici su kasnije ustanovili kako mu je otkazalo srce.‘‘, pojasnio je trener ovog mladog, tragično preminulog borca.

Uistinu velika tragedija koja je zasigurno dobrano potresla MMA zajednicu u Kazahstanu, ali vijest se proširila i diljem svijeta. Naravno da ovakvi slučajevi samo dodatno osnaže one koji kritiziraju ovaj sport i zagovaraju zabranu MMA-a, ali smrt na terenu dogodila se u mnoštvu različitih sportova.

Ovo zapravo nije vrijeme i mjesto za nekakve rasprave. Možemo samo poželjeti pokojnom Kanatu da njegova duša počiva u miru Božjem.

Snimka tragičnog događaja:

Linker
03. travanj 2024 13:06