Ostalo

Johnny Eblen po prvi puta obranio titulu u srednjoj kategoriji! Izdominirao je Tokova i ostao Bellatorov prvak

Eblen i tim

 Instagram, Johnny Eblen
Tokov jednostavno nije imao rješenje za Eblenov stil, cijelu borbu mu nije dao disati te je po prvi puta obranio titulu

Johnny Eblen je na noćašnjoj Bellator 290 priredbi po prvi puta branio titulu prvaka u srednjoj kategoriji nakon što je lani iznenadio sve i uzeo ju legendarnom Gegardu Mousasiju. Protivnik mu je bio Anatoly Tokov iz Fedorovog tima, no Eblenovo hrvanje je presudilo u ovom meču, čiji tijek možete pročitati u nastavku:

Prva runda

Borci su krenuli nešto rezerviranije, u prvih pola runde niti jedan nije previše pokušavao nego su ispitivali snage. Eblen je uzeo centar kaveza, a Tokov je iz kontre pogodio i pokušao rušiti Eblena no nije uspio. Tokov je nekolikp puta pogodio direktom što je Eblen osjetio, a nedugo nakon toga su se našli u klinču i ubrzo razdvojili. Eblen je krajem runde ponovno inicirao klinč te su se našli na žici gdje je Eblen tražio rušenje, no nije uspio.

Druga runda

Eblen je krenuo s nekoliko ‘‘low kickova‘‘, dok je Tokov uspio pogoditi nekoliko direkata te je Johnny počeo to osjećati. Otvorio mu je i ranu ispod oka, a nakon toga su se vratili fintiranju što je bolje iskoristio Tokov i sve češće pogađao Eblena. Tokov je počeo pogađati u tijelo što se vidjelo na Eblenu jer je teško disao. Eblen je eksplozivno ušao u rušenje no Tokov je odličnim ‘‘sprawlom‘‘ obranio. Desnim laktom Eblen je u nokdaun bacio Tokova i onda je nanosio štetu u parteru. Tokov se uspio pridići te je do kraja runde Eblen brbu držao i klinču na žici.

Treća runda

Eblen je u rundu ušao dosta agresivno, a već je u prvoj minuti uspio srušiti Tokova koji se ipak dosta brzo ustao. Radio je Eblen na tom rušenju kojeg je na kraju i dobio, no nije uspijevao zadržati Tokova u parteru. Još je jednom Eblen bacio na pod Tokova no bez ikakve štete ili kontrole u parteru. Tokov je nastavio raditi direktima, na što je Eblen odgovorio neuspjelim pokušajem rušenja. Počela se vidjeti i šteta na licu Tokova, a Eblen je postao sve precizniji sa svojim udarcima.

Četvrta runda

Eblen je ponovno u prvoj minuti uspio rušiti Tokova, te mu je uz žicu pokušao uzeti leđa. Lijevom mu je rukom cijelo vrijeme prijetio gušenjem, no na kraju je Tokov uspio ustati samo na nekoliko trenutaka jer je opet završio u parteru. Eblen je pogodio odličan lakat uz žicu i došao je do novog rušenja te su se ovog puta zadržali u parteru. Eblen je odmah počeo nanositi udarce, no ništa što bi ugrozilo Tokova.

Peta runda

U posljednju rundu su opet ušli nešto rezerviranije, a Eblen je očito bio svjestan da vodi na sudačkim karticama te je išao na sigurno i bio pasivan. Tokov također nije previše napadao, a poneki put bi eksplodirao u namjeri da ugrozi Eblena što nije uspio. Sredinom runde Eblen je ponovno uspio rušiti Tokova koji je opet brzo ustao, a to je ukupno bilo osmo rušenje. Nakon toga se uslijedila još dva Eblenova rušenja te je Tokov jednostavno izgledao poraženo. Eblen je rušio još jednom te ga je zadržao u parteru ovog puta i nanosio nešto štete. Krajem runde Eblen je ‘‘suplexom‘‘ bacio Tokova i zapečatio pobjedu.

Slavio je Johnny Eblen jednoglasnom sudačkom odlukom, tako da je došao do prve obrane titule.

Linker
19. travanj 2024 03:03