Ostalo

Johnny Eblen prepun je samopouzdanja nakon obrane pojasa: ‘Najbolji sam borac na svijetu!‘

Johnny Eblen

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Prvak Bellatorove srednje kategorije vidno napreduje iz borbe u borbu

31-godišnji Johnny Eblen nastavio je oduševljavati svojim nastupima i proteklog vikenda. Prvak Bellatorove sredne kategorije prvi put je branio svoj pojas, a jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Anatolyja Tokova na Bellator 290 event.

Dobro je iskusni Tokov (31-3-0) otvorio meč protiv Eblena, lijepo je pogađao u stojci, ali kako je borba odmicala, Eblen je preuzimao inicijativu, kako u stojci, tako i u parteru. Johnny Eblen borac je s hrvačkom podlogom, a Tokova je rušio više od deset puta.

Posebno impresivan bio je supleks kojim je bacio Tokova na glavu 30-ak sekundi prije kraja borbe. Impresivno je vidjeti Eblena kako izvodi tako zahtjevno rušenje 30-ak sekundi prije kraja borbe na pet rundi. Kondicija ovog borca iz American Top Teama zbilja je nevjerojatna, a Eblen djeluje nepobjedivo u Bellatorovoj konkurenciji.

Njegov omjer pobjeda i poraza trenutno je na 13-0, a pojas je osvojio sredinom prošle godine porazivši velikog Gegarda Mousasija. Pogledom na poredak Bellatorovih izazivača u srednjoj kategoriji, zbilja je teško pronaći borca koji bi mogao poraziti Eblena. Gegard Mousasi u petom mjesecu borit će se protiv Fabiana Edwardsa i pobjednik te borbe vjerojatno će postati sljedećim izazivačem, ali dojam je da niti jedan od njih dvojice ipak ne može ugroziti Eblena.

Amerikanac pršti od samopouzdanja i vjeruje da nije najbolji samo u Bellatoru, nego se općenito vidi kao najboljeg borca srednje kategorije na svijetu.

‘‘Mislim da sam trenutno najbolji na svijetu. Način na koji treniram i kako se eskponencijalno poboljšavam, mislim da me to čini najboljim na svijetu.‘‘, rekao je Eblen na konferenciji za medije nakon pobjede nad Tokovim, a zatim se osvrnuo na taj nastup.

‘‘Poprilično sam sretan nastupom. Često sam vrlo kritičan prema sebi, pa ću stoga morati pogledat snimku i vidjeti što sam mogao raditi bolje. Sigurno postoje segmenti u kojima se mogu poboljšati. Primao sam udarce, a ne želim ih primati. Mogao sam biti i nešto uzbudljiviji u par rundi, ali ovo je meč na 25 minuta gdje morate dobro raspodijeliti kondiciju. Ja sam kondicijski jako dobro pripremljen. Uvijek pokušavam pobijediti i pružiti uzbudljiv meč. Secirat ću detalje kad budem gledao snimku i poboljšat ću se nastavno na to.‘‘, pojasnio je Eblen.

Ovaj borac uistinu vidno napreduje iz borbe u borbu. MMA-om se počeo baviti 2015. godine na nagovor trenera iz American Top Teama, jer oni su vidjeli ‘‘nešto posebno‘‘ u njemu. Sedam godina kasnije, Eblen je postao Bellatorovim prvakom, a proteklog vikenda uspio je i obraniti pojas. Tek mu je 31 godina i najbolje mu tek slijedi.

Bilo bi više nego zanimljivo vidjeti ga u konkurenciji najboljih boraca na svijetu, odnosno pod okriljem UFC-a.

Linker
24. travanj 2024 10:06