Ostalo

Johnny Eblen zaprijetio bratu Leona Edwardsa: ‘Šakama ću preurediti njegovo lice‘

Johnny Eblen

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Prvak Bellatorove srednje kategorije ulazi silno samouvjeren u svoj sljedeći nastup

Odličan Bellatorov event čeka nas u subotu navečer. Dublin će ugostiti Bellator 299 priredbu, a u glavnoj borbi večeri čeka nas obračun za titulu u srednjoj kategoriji. Sjajni Johnny Eblen (13-0) tražit će svoju drugu obranu pojasa, a pojas je osvojio sredinom prošle godine.

Fantastični Eblen nekoć je bio odličan hrvač, a sada je neporaženi MMA borac i ponajbolji borac na svijetu kad je u pitanju srednja kategorija. Eblen je deklasirao Gegarda Mousasija u šestom mjesecu prošle godine, a u drugom mjesecu ove godine vrlo uvjerljivo porazio je i odličnog Anatolyja Tokova. Sljedeći na redu je Fabian Edwards (12-2-0), brat puno poznatijeg Leona Edwardsa koji je inače UFC-ov prvak velter kategorije.

Za očekivati je da će Eblen u tom meču težiti ka hrvanju, dok bi Edwards ipak trebao imati prednost u stojci. Međutim, Johnny Eblen vjeruje da je u svim segmentima borbe kvalitetniji borac od Edwardsa, a na konferenciji za medije najavio je domnaciju.

‘‘On (Edwards) je brz, atletičan je, ima dobru lijevu ruku, kontraš je i posjeduje nekoliko dobrih trikova. Ali to mu neće prolaziti protiv mene. Ja sam predobar i vršim previše pritiska na svoje protivnike. Šakama ću mu preurediti lice, to je ono što ću učiniti u subotu navečer.‘‘, započeo je Eblen, a potom se osvrnuo na svoje vještine u stojci.

‘‘Ne brinem se previše ako se borba bude odvijala na nogama. Tijekom ovog trening kampa trenirao sam s Artemom Levinom. On je šesterostruki svjetski prvak u kickboksu i dolazi iz Rusije. Tip je ubojica. On je zapravo pobijedio i Alexa Pereiru (2014. godine), a takav tip bio je jedan od mojih glavnih trening partnera u ovom kampu. Ja razmjenjujem udarce u stojci s takvim borcem, a to radim i sa Seanom Stricklandom. Sean je jedan od najboljih na svijetu, baš poput mene.‘‘, dodao je samouvjereni Eblen.

Činjenica je da 31-godišnji Eblen napreduje iz meča u meč, a to se ne odnosi samo na parteraški dio. Eblenovi ‘‘low kickovi‘‘ izgledali su odlično u nekoliko posljednjih mečeva, kao i njegov defenzivni dio borbe na nogama. Izoštri li ručne tehnike na još višu razinu, Eblen će biti jedan uistinu zastrašujuć borac i Edwardsovog brata čeka strašno težak ispit.

Linker
04. svibanj 2024 05:30