Ostalo

Jon Jones najavio meč protiv poznatog kečera i ujedno neporaženog Bellatorovog teškaša

Jon Jones

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Ponajbolji MMA borac u povijesti nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine

Poprilično je dug Jonesov proces prelaska u tešku kategoriju. Jedan od najvećih MMA boraca ikad odlučio je napustiti polutešku kategoriju i u procesu je transformacije svog tijela kako bi što uspješnije debitirao u teškoj kategoriji. Taj debi vjerojatno ćemo gledati tek sredinom 2022. godine, no čini se da bi Jones mogao odraditi nastup u grapplingu puno prije toga, točnije, idući mjesec.

Naime, ''Bones'' je putem svog Twitter profila objavio kako će 09. prosinca nastupiti u grappling meču protiv Jakea Hagera. Borba bi se trebala održati u sklopu Fury Grappling promocije. Inače, Hager je poznati kečer koji paralelno gradi i MMA karijeru. Bivši član WWE-a tamo je bio poznat i pod imenom ''Jack Swagger'', a trenutno je pod ugovorom s promocijom All Elite Wrestling (AEW).

''Prijelomne vijesti! Sretan sam što vam mogu objaviti da ću se natjecati za najbolju grappling organizaciju na svijetu, Fury Grappling! Devetog prosinca, bit ću u New Jerseyju i natjecat ću se protiv WWE superzvijezde i neporaženog Bellatorovog borca Jacka Swaggera.'', napisao je Jones u 'tvitu' koji je kasnije obrisao, a postoji i razlog zašto.

Naime, Jack Hager brzo se oglasio te je opovrgnuo te glasine. Naime, poznati kečer tvrdi kako nikakav konkretan dogovor nije postignut i stoga je vjerojatno i sam Jones obrisao svoju vijest koju je podijelio na način kao da se radi o već ugovorenom meču. Hageru nije najbolje sjeo niti epitet WWE superzvijezde jer trenutno nastupa za AEW.

''Prije svega, AEW-jev i Bellatorov neporaženi teškaš Jake Hager. Drugo, nismo pregovarali o uvjetima niti je ikakav ugovor potpisan. Možemo pričati ako su uvjeti dobri.'', objasnio je Hager.

Inače, kad je MMA u pitanju, Hager je odradio četiri profesionalna nastupa te je slavio tri puta. Jedan meč završio je ''no contestom'' zbog Hagerovih ponovljenih udaraca u međunožje, zbog čega Anthony Garrett nije mogao nastaviti meč. Trenutno posljednji MMA nastup, Hager je odradio u listopadu 2020. godine protiv Brandona Caltona.

Što se Jonesa tiče, njemu izleti u grappling nisu posve strani. ''Bones'' je 2016. godine nastupio na Submission Underground 2 turniru gdje se borio protiv Dana Hendersona. Jon je slavio submissionom (arm-triangle gušenje), a tog meča možete se prisjetiti OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 08:41