Ostalo

Jon Jones reagirao na sinoćnju maestralnu pobjedu Francisa Ngannoua: ‘Demonstrirao je kompletnu MMA igru, lijepo ga je vidjeti‘

Francis Ngannou, Renan Ferreira

 Pfl
Ngannou se ovom pobjedom uspješno vratio u svoj matični sport, a kada će sljedeći puta ući u kavez, za sada nije poznato

Demonstrirao je Ngannou sinoć da je i dalje ‘‘unutra‘‘. Veliko pitanje postavljalo se nakon što mu je 15-mjesečni sin Kobe preminuo ranije ove godine, odnosno, postavljalo se pitanje je li Ngannou psihički i dalje sposoban natjecati se na vrhunskom nivou. Njegov nastup protiv Ferreire dao nam je odgovor na to pitanje, a pobjedu je posvetio upravo sinu.

Iako se u posljednje vrijeme bavio isključivo boksom, Francis je pokazao da nije zaboravio MMA. Odmah po početku meča, počeo je bacati ‘‘low kickove‘‘, brzo je i srušio Ferreiru, izvukao se iz ‘‘trokuta‘‘, tako da je pokazao da je MMA i dalje njegov forte.

Svoju reakciju na ovu pobjedu, iznio je i trenutni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Jon Jones. Jones je priznao da je oduševljen time kako je Francis izgledao u kavezu nakon gotovo tri godine izbivanja iz istog:

‘‘Kakav odličan posao je Francis napravio večeras, pokazao je kompletnu MMA igru. Odlični kickovi, odlična rušenja. Dobar je osjećaj vidjeti ga kako sjaji. Wow, čestitke prvače. Vidim te‘‘, napisao je Jones na svom profilu na X-u.

Nakon ovakve izvedbe Ngannoua, mnogi su počeli žaliti za time što više nije u UFC-u. Ovakav Ngannou protiv Jonesa bi zasigurno bio jedan vrlo zanimljiv meč, no očigledno je da nikada nećemo saznati kako bi on i prošao.

Ngannou se ovom pobjedom uspješno vratio u svoj matični sport, a kada će sljedeći puta ući u kavez, za sada nije poznato. Također, ne zna se ni protiv koga bi se mogao boriti u svom sljedećem nastupu, no to je na PFL-u da odradi.

Linker
20. listopad 2024 14:28