UFC

Ngannou poslao poruku Jonu Jonesu: ‘Da mogu izabrati jednu borbu do kraja karijere, to bi bila ta. Četiri godine to tražim‘

Francis Ngannou i Jon Jones

 Frederic J. Brown/afp/profimedia, Louis Grasse/spp/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prava je šteta što Jones nije prešao u tešku kategoriju dok je Francis još bio u UFC-u

Na najbolji mogući način Francis Ngannou debitirao je u PFL-u. Već u prvoj rundi pobijedio je ogromnog Renana Ferreiru i tako opravdao ulogu favorita, a s obzirom da je u meč ušao s ozlijeđenim rebrom, njegova pobjeda dodatno dobiva na težini.

Cijela MMA zajednica pozitivno je reagirala na Ngannouov debi, a s obzirom da je Ferreiru ostavio bez šansi, to nije ni čudno. Odmah među prvima jučer se javio i trenutni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Jon Jones, koji je Francisu čestitao na odličnom nastupu i velikoj pobjedi:

‘‘Kakav odličan posao je Francis napravio večeras, pokazao je kompletnu MMA igru. Odlični kickovi, odlična rušenja. Dobar je osjećaj vidjeti ga kako sjaji. Wow, čestitke prvače. Vidim te‘‘, napisao je Jones na svom profilu na X-u.

Francisa takošer jučer nije zaobišlo pitanje o Jonu Jonesu. Francuski novinari uspjeli su doći do Ngannoua nakon jučerašnje pobjede i pitati ga upravo o tome, a Francis im je odgovorio:

‘‘Već četiri godine, ili čak i više, ja konstantno tražim ovu borbu. Ako će u budućnosti biti neke prilike da odradimo ovu borbu, odradit ćemo ju. Da mogu birati jednu borbu u kojoj želim biti, da mogu izabrati samo jedan meč do kraja, izabrao bih ovaj‘‘, rekao im je Ngannou.

Prava je šteta što Jones nije prešao u tešku kategoriju dok je Francis još bio u UFC-u. Sada je mogućnost da se ovaj meč održi gotovo nikakva, pogotovo ako uzmemo u obzir okolnosti pod kojima su se rastali Ngannou i Dana White.

Linker
22. listopad 2024 09:34