Ostalo

Junior dos Santos borit će se za pojas u Masvidalovoj organizaciji; Čeka ga novi MMA meč bez uporabe rukavica

Junior dos Santos vs. Alan Belcher

 Gambred Fighting
Nekadašnji UFC-ov prvak teške kategorije prošle godine je debitirao u Gamebred Promotionsu

Gotovo 12 i pol godina nakon osvajanja UFC-ove titule prvaka u teškoj kategoriji, Junior dos Santos bit će u prilici za osvajanje nove titule prvaka. Naravno, Brazilac se neće ovaj put boriti za UFC-ov pojas, ali čeka ga meč za pojas u Masvidalovoj ‘‘Gamebred Promotions‘‘ organizaciji.

Junior dos Santos predvodit će Gamebred Bareknuckle MMA event koji 2. ožujka (treći mjesec) u Orlandu. Legendarnog brazilskog teškaša čeka meč za inauguralnu titulu prvaka u Masvidalovoj organizaciji, a poznato je ime njegovog protivnika.

Kao što je ranije već najavljivano, Alan Belcher borac je koji će se naći na suprotnoj strani kaveza. Kao i JDS, Belcher je također MMA veteran i bivši UFC-ov borac. 19 nastupa i osam poraza upisao je Belcher tijekom svoje MMA karijere, a sedam godina nastupao je pod okriljem UFC-a. U najvećoj svjetskoj MMA organizaciji Belcher je ostvario devet pobjeda i šest poraza, a Rousimar Palhares, Patrick Cote i Denis Kang neka su od najzvučnijih imena koje je porazio tijekom svoje UFC karijere. 2013. godine Belcher je napustio UFC, a u svom posljednjem nastupu unutar UFC-ovog kaveza, Belchera je porazio Michael Bisping.

Meč je prekinut 29 sekundi prije kraja nakon uboda u oko od strane Bispinga. Belcher nije mogao nastaviti s borbom, a nakon meča je zadobio osam šavova na očnom kapku. Dvije i pol godine kasnije, Belcher se umirovio, a par godina kasnije uspio se osloboditi UFC-ovog ugovora.

Osam godina kasnije nakon meča s Bispingom, Belcher se vratio borilačkom sportu i potpisao je ugovor s Bare Knuckle Fighting Championship organizacijom (BKFC). Pod okriljem BKFC-a, Belcher se fantastično snašao. Četiri pobjede u četiri nastupa upisao je UFC-ov veteran, a tri je ostvario nokautom. Uspio je Belcher osvojiti i BKFC-ov pojas u teškoj kategoriji.

Paralelno s karijerom u boksu bez rukavica, Belcher je gradio i boksačku karijeru, a zanimljivo je da iza Belchera stoji pet pobjeda u jednako toliko profesionalnih boksačkih mečeva.

39-godišnji Alan u 11. mjesecu protekle godine debitirao je u Masvidalovoj organizaciji. Nije Belcher morao navlačiti rukavice, ali pravila su nešto drukčija unutar Gamebred Promotionsa. Belcher se borio protiv Royja Nelsona prema MMA pravilima, ali bez uporabe rukavica. Podosta kontroverzno, Belcher je slavio podijeljenom sudačkom odlukom i izborio je napad na titulu prvaka.

Junior dos Santos također nije bez iskustva u MMA borbama bez rukavica. JDS je u devetom mjesecu 2023. godine debitirao na Masvidalovom eventu i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Fabricija Werduma.

Borba između Belchera i JDS-a mogla bi ponuditi vrlo zanimljiv i atraktivan okršaj, a 39-godišnjaci sigurno su sretni zbog prilike da dodaju još jedan pojas u svoje kolekcije.

Linker
27. travanj 2024 10:39