Ostalo

(VIDEO) ‘Kad pomislite da se ovo događalo samo u filmovima...‘: Prisjetite se kako je Fedor nokautiran nakon dvostrukog nokdauna

Matt Mitrione (lijevo) i Fedor Emelianenko (desno)

 Screenshot (instagram, Bellator)
Bellator nas podsjeća na Fedorov poraz nokautom u meču protiv Matta Mitrionea

Veliki Fedor Emelianenko svoje posljednje ‘‘zbogom‘‘ profesionalnom MMA-u rekao je prije nešto manje od godinu dana, točnije, 4. veljače (2. mjesec). ‘‘Posljednji ruski car‘‘ oprostio se od sporta porazom od Ryana Badera, a bio je to Fedorov sedmi poraz u karijeri.

Unatoč porazima koje je skupio u kasnijoj fazi karijere, Fedor je sport napustio kao jedan od najvećih u povijesti MMA-a. Radi se o epskom velikanu zbog kojeg su se mnogi zaljubili u ovaj sport, a Fedorovi rezultati s vrhunca karijere priča su za sebe.

Nažalost, Fedor je jedan od onih boraca koji su predugo ostali u igri, pa su tako neka manje zvučna imena uspjela ugraditi pobjedu nad Fedorom u svoj rezime. Jedan od njih je svakako Matt Mitrione, borac koji je miljama daleko od kategorije kojoj Fedor pripada, ali ipak se može pohvaliti pobjedom nad Fedorom.

Ne samo da je porazio Fedora, nego ga je nokautirao u prvoj rundi. Mitrione je trebao 74 sekunde za pobjedu nad Emelianenkom, a Bellator nas je odlučio podsjetiti na taj meč koji datira još iz 2017. godine. Točnije, Bellator nas podsjeća na jedan interesantan trenutak iz tog meča.

‘‘Kad pomislite da se ovo događalo samo u filmovima... razmislite ponovno.‘‘, opis je kojim je Bellator opisao završnu sekvencu te borbe.

Naime, Fedor i Mitrione istovremeno su jedan drugog poslali u nokdaun, a radi se o prizoru kojeg rijetko viđamo u profesionalnim MMA mečevima. Obojica su u istom trenutku pogodili desnim krošeima, ali Mitrione je puno bolje reagirao nakon nokdauna, brže se vratio na noge i završio je Fedora s nekoliko dodatnih udaraca iz gornje pozicije u parteru.

Nešto bolji poznavatelji MMA-a odmah će se sjetiti kako smo i protekle godine svjedočili gotovo identičnoj situaciji. Bojan Veličković i Ion Surdu borili su se u osmini finala Oktagonovog Grand Prixa u velter kategoriji. Surdu i Veličković istovremeno su uzdrmali jedan drugog u prvoj rundi borbe, ali Bojan je ostao pribraniji i ‘‘anakonda‘‘ gušenjem prisilio je Surdua na predaju.

Dakle, nismo ovo gledali samo u filmovima, nego i u mečevima pod okriljem nekih drugih organizacija, ali jasno je da Bellator samo pokušava što zanimljivije prezentirati ono što se dogodilo između Fedora i Mitrionea.

Linker
24. travanj 2024 17:58