Ostalo

Junior dos Santos želi Fedora, no razmišlja o prelasku u profesionalni boks

Junior dos Santos
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Brazilac još razmatra opcije vezane za nastavak profesionalne karijere

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Junior dos Santos (21-9, 15-8 UFC) od trećeg mjeseca ove godine nije član najjače svjetske MMA organizacije. Čak četiri poraza u nizu natjerala su čelnike UFC-a da otpuste legendarnog ''Cigana''. Otegotna okolnost za Brazilca podatak je kako su sva četiri poraza došla nokautom. 37-godišnjak još uvijek važe opcije te nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Dos Santos jedno je u nizu imena koje se povezuju s povratkom Fedora Emelianenka. Legendarni ruski borac predvodit će Bellatorovu priredbu 23. listopada u Moskvi, a protivnik se još uvijek traži. ''Cigano'' bi rado vidio sebe kao Fedorovog protivnika na toj priredbi.

''Jako sam zainteresiran za tu borbu. Ljudi koji me zastupaju razgovarali su sa Scottom Cokerom (predsjednik Bellatora). Ništa još nije dogovoreno. Oni imaju nekoliko opcija i ne znam kako teku pregovori, no izuzetno sam zainteresiran za tu borbu. Divim se Fedorovoj priči i karijeri, njegovo rivalstvo s 'Minotaurom' magičan je trenutak u povijesti ovog sporta. Borba, a naročito pobjeda protiv Fedora bila bi spektakularna i to me motivira. Boriti se protiv njega u Rusiji bilo bi drukčije, uz mnoštvo energije, no mislim da bih se uspio fokusirati na stvari koje trebam napraviti.'', rekao je ''Cigano'' u razgovoru za brazilski Combate.

Ne samo da Junior nije siguran gdje će nastaviti karijeru, on nije siguran niti u kojem će se sportu dogoditi njegov idući nastup. Naime, Brazilac je uvijek bio na glasu kao jedan od najboljih boksača u MMA-u, a on vjeruje kako bi bio izrazito uspješan u profesionalnom boksu.

''Razgovarali smo s boksačkim promotorima. Boksački meč nešto je oko čega sam jako strastven te privlači moju pažnju. Mislim da bi to bio bitan korak u nastavku moje karijere. Zanimljiva stvar je da kad spariram sa svojim kolegama, lakoćom boksam devet ili deset rundi dok se oni umaraju puno brže. Osjećam se vrlo ugodno dok boksam. Siguran sam da bih postigao odlične rezultate'', dodao je dos Santos.

37-godišnji Brazilac uistinu je oduvijek oduševljavao svojim boksačkim vještinama te je čak 15 puta pobijedio nokautom. Zanimljivo bi ga bilo vidjeti s velikim rukavicama, no ništa manje nije zanimljiva potencijalna borba s Fedorom. Vidjet ćemo što će čelnici Bellatora odlučiti. Niz je imena koja se povezuju s borbom protiv Fedora, a Fabricio Werdum ponudio je revanš Fedoru Emelianenku. Možda je ''Vai Cavalo'' zapravo najlogičniji i najzanimljiviji izbor, a ''Ciganu'' preostaje ugovaranje boksačkog meča.

Linker
27. travanj 2024 05:31