Ostalo

Kakav povratak! Nikola Joksović vratio se s ruba poraza i završio Dagestanca u trećoj rundi

Nikola Joksović

 ARES FC
Dagestanskog borca završiti prisiljavanjem na predaju je velika stvar, Joksović je nakon ovog nastupa korak bliže UFC-u

Nikola Joksović, donedavni FNC-ov prvak velter kategorije, nastupio je na večerašnjoj Ares 26 priredbi, u Aubervilliersu, u Francuskoj. 30-godišnji srpski borac je ovim nastupom tražio svoju 16. profesionalnu pobjedu protiv Ramazana Mustafaeva, 26-godišnjeg dagestanskog borca opasnog u hrvačkog segmentu borbe.

Ovo je bila sunaslovna borba večeri održana u velter kategoriji.

Prva runda je započela vrlo oprezno s obje strane, ali Joksović je taj koji se kreće prema naprijed i kontrolira sredinu kaveza. Mustafaev pronalazi metu svojim lijevim prednjim direktima i jednim od njih je na kratko uzdrmao sprskog borca, ali Joksović se odmah podignuo. Nastavio je s pritiskom prema naprijed što mu se ubrzo isplatilo jer je lijevim krošeom uzdrmao Dagestanca, pokušao je zatim zaprijetiti gušenjem u parteru, ali Mustafaev se vratio na noge. Ruski borac je onda pokušao baciti Joksovića u parter, ali neuspješno. Pred sami kraj runde Mustafaev je ozbiljno zaprijetio serijom udaraca, Joksović se pokrio, bio je leđima na žici i činilo se kako ga je zvono prve runde spasilo od prekida.

U drugoj rundi oba borca su nastavila visok tempo borbe. Vidjeli smo puno atraktivnih razmjena u kojima je srpski borac djelovao preciznije. Širokim krošeima je tražio nokaut što je natjeralo Mustafaeva da napadne rušenje ‘‘double legom‘‘ koje je Joksović uspješno zaustavio. Vrlo podjednaka borba dok meč odlazi u treću rundu.

Treću rundu je Joksović otvorio preciznim udarcem u glavu zbog čega je Mustafaev opet pokušao izvesti rušenje, ali ovaj put uspješno. Srpski borac se vukao unatrag do žice kako bi ustao, ali zatim je uhvatio Dagestanca u gušenje trokutom. Silovito se Mustafaev čupao van iz trokuta i na kratko je izgledalo kao da će se izvući, ali Joksović je onda još bolje zaključao noge i prisilio svog protivnika na predaju. Kakav meč, kakva pobjeda, bravo Nikola!

Završiti ‘‘submissionom‘‘ dagestanskog borca velika je stvar, Joksović je ovime korak bliže UFC-u, a njegov omjer sada stoji na impresivnih 16-0. Mustafaevov profesionalni omjer je sada 8-3.

Linker
24. listopad 2024 23:14