Ostalo

Kako je došlo do preokreta? Coker konačno objasnio zašto se predomislio u slučaju Yoela Romera

Yoel Romero
 Instagram
Predsjednik Bellatora u svega je nekoliko dana promijenio mišljenje i donio konačnu odluku

Nedugo nakon što je postalo jasno da Yoel Romero svoju karijeru neće nastaviti kao član UFC-a, kao favorit za njegov novi dom odmah se nametnuo Bellator. I zaista, nije prošlo puno vremena i Kubanac je dogovorio suradnju s UFC-ovim rivalima.

No, nije sve išlo tako glatko...

Vratimo li se na 9. prosinca, prisjetit ćemo se kako je Scott Coker u razgovoru s MMA Junkie portalom rekao da je "zadovoljan sa svojim trenutnim rosterom." Drugim riječima, predsjednik Bellatora je na jedan pristojan način poručio kako nije zainteresiran za usluge bivšeg UFC-ovog izazivača.

Pet dana kasnije, Romero je potpisao za Bellator, a sada je za isti medij Coker objasnio zašto je i kako došlo do totalnog zaokreta.

"Yoel je započeo s nama surađivati još u Strikeforceu 2008. godine. Dio mene je htio ovo realizirati, a dio nije. Nakon što smo potpisali ugovor s 'Rumbleom' (Anthonyjem Johnsonom), imali smo priliku istu stvar napraviti i s Yoelom, ali smo ga preskočili. Iskreno, količina podrške koju je zbog dolaska k nama dobivao kroz društvene kanale bila je zaista impresivna. Svi su željeli vidjeti borbu Romera i Johnsona. Stoga sam se odlučio sastati sa svojim timom. Reći ću vam jednu stvar o ovom istiuaciju koju ljudi zapravo ne shvaćaju - iako smo rekli da ga nećemo dovesti, mi svakodnevno komuniciramo o našim potencijalnim članovima. A Yoelovo ime se stalno pojavljivalo. U konačnici sam jednostavno rekao: 'Zate što? Hajdemo to napraviti'", objasnio je Coker.

Predsjednik Bellatora istaknuo je u istom razgovoru kako potencijalni meč s 'Rumbleom' nije jedini razlog zbog kojeg su doveli kubanskog veterana.

"On je sjajan talent i još uvijek netko tko je vrlo opasan. Definitivno se još može boriti. Na kraju mi je drago što smo ga doveli. Već sam imao razgovor s njim i bio je sjajan. Čini mi se kao dobar i vrlo zreo lik", dodao je Coker.

Linker
19. travanj 2024 11:22