Ostalo

Kakva bomba iz KSW-a! Salahdine Parnasse kreće u lov na povijesni pothvat

Bartosinski vs. Parnasse

 Ksw
Nekoć smo vjerovali da će Roberto Soldić napasti treću titulu u KSW-u, ali Hrvat je otišao prije nego se to dogodilo

Kakva vijest upravo je došla od strane KSW-a! Ponajbolja europska MMA organizacija sprema meč u kojem će Francuz Salahdine Parnasse imati priliku ispisati povijest.

Fantastični Parnasse (18-1-0) trenutno je prvak perolake i lake kategorije unutar KSW-a, a svojoj kolekciji pojaseva pokušat će dodati i onaj u velter kategoriji. Da, dobro ste pročitali, Salahdine Parnasse pokušat će postati prvakom triju različitih težinskih kategorija.

Nikada nikome u povijesti KSW-a nešto takvo nije pošlo za rukom, a teško se sjetiti jesmo li ikada svjedočili trostrukom prvaku u bilo kojoj jačoj MMA organizaciji. Podsjećamo, Salahdine Parnasse pojas u perolakoj kategoriji drži od 12. mjeseca 2021. godine i pobjede nad Danielom Torresom, a titulu prvaka u lakoj kategoriji osvojio je sredinom ove godine, ali bez borbe.

Parnasse se trebao boriti protiv tadašnjeg prvaka Mariana Ziolkowskog za titulu u lakoj kategoriji, ali Poljak se ozlijedio tijekom zagrijavanja i Parnasseu je uručena titula prvaka. Francuza smo posljednji put u kavezu gledali u osmom mjesecu ove godine, a na KSW 85 eventu Parnasse je nokautirao do tada neporaženog Roberta Ruchalu.

16. prosinca (12. mjeseca) Parnasse će krenuti po treću titulu. Adrian Bartosinski (14-0-0) bit će njegov protivnik, a radi se o neporaženom Poljaku koji je u četvrtom mjesecu ove godine osvojio pojas u velter kategoriji. Bartosinski je zapravo naslijedio Roberta Soldića na vrhu velter kategorije, a vjerojatno nije očekivao da će pojas braniti protiv Parnassea.

Očito KSW želi napraviti što veće ime od Salahdinea Parnassea, ali neće mu biti lako doći do treće titule. Velik dio svoje karijere Salahdine nastupa u kategoriji do 66 kilograma, a sada radi velik skok nastupom u kategoriji do 77 kilograma. Bartosinski je neporažen borac i čak 11 puta slavio je nokautom. Razlika u snazi i fizičkoj veličini sigurno će biti vidljiva, ali dobra stvar za Parnassea jest činjenica da je Bartosinski samo 2 centimetra viši od njega. Francuz neće morati prolaziti niti kroz mukotrpno skidanje kilograma, a krajem godine saznati ćemo posjeduje li dovoljno vještine za poraziti osjetno krupnijeg protivnika.

Parnasse i Bartosinski predvodit će KSW 89 event, a poljske Gliwice bit će grad domaćin tog spektakla. KSW će narednih dana vjerojatno potvrditi još neke mečeve koji nas čekaju na tom eventu.

Linker
29. travanj 2024 18:42