Regija

Benjamin Šehić napada pojas u nizozemskoj MMA organizaciji! Neporaženi Portugalac čeka ga u Amsterdamu

Mario Pinto vs. Benjamin Šehić

 Levels Fight League
28-godišnji Šehić uskočio je na ‘‘short notice‘‘, a pobjedom bi došao do svoje prve titule prvaka

Samo jedan meč odradio je Benjamin Šehić (5-3-0) u ovoj kalendarskoj godini, ali bosanskohercegovački teškaš uskoro će biti u akciji. Danas je došla potvrda njegovog sljedećeg nastupa, a ‘‘Benju‘‘ čeka nastup na eventu u Nizozemskoj, točnije u Amsterdamu.

Levels Fight League organizacija je pod čijim okriljem će nastupiti Šehić, a meč je prihvatio na ‘‘short notice‘‘. Njegov protivnik Mario Pinto (6-0) prvotno se trebao boriti protiv Raphaela Pessoe, bivšeg UFC-ovog borca, ali Pessoa je otkazao nastup i Šehić je uskočio.

29. listopada (10. mjesec) održati će se LFL 10 event, a Šehić i neporaženi Pinto zapravo će predvoditi taj event. Portugalac Pinto branit će LFL-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji, a pojas je osvojio u trećem mjesecu ove godine.

Šehić će tako drugi put u karijeri imati priliku doći do pojasa. Prvu priliku propustio je 2022. godine na Ares FC 3 eventu. Šehić se tada borio protiv Danila Suzarta za Aresov pojas u teškoj kategoriji, ali većinskom odlukom sudaca slavio je Brazilac. ‘‘Benjo‘‘ će svoj prvi pojas pokušati osvojiti u nizozemskoj organizaciji koja je s radom započela sredinom 2021. godine.

Bosanskohercegovački teškaš posljednji nastup odradio je u petom mjesecu ove godine, također unutar Ares FC organizacije. Alexander Soldatkin porazio ga je prekidom u drugoj rundi, a Šehić je borbu predao zbog ozljede ramena. Nadamo se da je ozljede u potpunosti sanirao i da maksimalno spreman i zdrav dolazi na event u Amsterdam.

Inače, pod okriljem Levels Fight Leaguea nerijetko nastupaju pojedini Gloryjevi kickboksači koji pokušavaju napraviti tranziciju u MMA. Tako će na istom eventu na kojem nastupa Šehić, nastupiti i Yousri Belgaroui. Belgaroui se u dva navrata borio za Gloryjevu titulu prvaka u srednjoj kategoriji, ali u oba navrata izgubio je od Alexa Pereire. Tunižanin je triput ulazio u ring s Pereirom, a 2017. godine porazio je ‘‘Poatana‘‘ u finalu Gloryjevog turnira za borce srednje kategorije. Belgaroui je ove godine nastupio i na UFC-ovom Contender Seriesu, ali Marco Tulio Silva porazio ga je na bodove i Belgaroui nije došao do ugovora s UFC-om. Protivnik na LFL 10 eventu bit će mu Gruzijac Giorgi Kvelidze (10-4-0).

Jason Wilnis također nerijetko nastupa na LFL-ovim eventima i odradio je čak četiri MMA meča u toj nizozemskoj organizaciji. Dvaput je upisao pobjedu, a dvaput je gubio i trenutno je na ‘‘scoreu‘‘ 2-3. Jedan od tri poraza upisao je u KSW-ovom kavezu.

Linker
01. svibanj 2024 03:40