Ostalo

Kayla Harrison ove godine oprašta se od PFL turnira: ‘Nemam život, ovo je mentalni i fizički napor‘

Kayla Harrison

 Screenshot (instagram, Pfl)
Ponajbolja MMA borkinja na svijetu pokušat će doći do treće titule, a zatim radi zaokret u karijeri

Dvaput u dosadašnjoj MMA karijeri Kayla Harrison (15-0) osvajala je titulu PFL-ove osvajačice turnira u lakoj kategoriji. 25.11. čeka ju finale ovosezonskog turnira i u meču protiv Larisse Pacheco, Kayla će tražiti treću titulu.

Osvojila turnir ili ne, Kayla je u razgovoru za MMA Fighting otkrila kako će joj to gotovo sigurno biti posljednji nastup u turnirskom formatu, a od sljedeće godine planira se posvetiti individualnim nastupima, odvojenim od turnira.

‘‘Da, ovo će biti moja posljednaj sezona. 32 godine su mi, a osvajanje ove titule iziskuje mentalni i fizički napor.‘‘, zpaočela je Kayla, a zatim se osvrnula na informaciju da PFL od sljedeće godine planira uvesti perolaku kategoriju u sklopu ženskog turnira.

‘‘Ne mogu niti zamisliti da skidam kilažu za perolaku kategoriju četiri puta godišnje. Mislim da mi je to nemoguće. Ja bolujem od hipoglikemije (stanje u kojem je razina šećera (glukoze) u krvi nenormalno niska). Bio bi to rizik za moje zdravlje i ne bih pružala svoja najbolja izdanja ako bih to radila svom tijelu. Znam da je došlo vrijeme da budem strpljiva i čekam velike mečeve.‘‘, dodala je Kayla.

Ova neporažena borkinja u nastavku razgovora istaknula je kako nema ništa protiv nastupanja u perolakoj kategoriji i da će vjerojatno nastupati u toj kategoriji, ali nije spremna skidati kilažu više puta godišnje za tu kategoriju. Kayla je pojasnila dodatne probleme nastupanja u sklopu turnira.

‘‘Nemam život. Mislite da sam radila nešto zabavno ove godine? Probudim se, odvedem djecu u školu, doručkujem, treniram, dođem kući, otuširam se što brže mogu, pokupim djecu iz škole, odvedem ih na njihove vannastavne aktivnosti. Imam pomoćnicu koja ponekad pomogne i napravi večeru, a ponekad to i ja radim. Uz sve to odradim još jedan trening, dođem kući, ušuškam djecu i odem spavati. I tako iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, a svakih 10 tjedana imam borbu. Ne putujem, ne viđam ostale članove obitelji. Ovo je mentalni i fizički napor. Trenutno imam sve što želim. Zahvalna sam i blagoslovljena, financijski sam osigurana. Mogla bi imati tri titule uskoro, a ne treba biti pohlepan. Sretna sam s time. Spremna sam čekati mečeve koji će dignuti moju ostavštinu na višu razinu.‘‘, zaključila je Kayla koja će dakle od sljedeće godine čekati samo velike mečeve, ako joj PFL može takve pružiti.

Linker
11. svibanj 2024 15:56