Ostalo

Ken Shamrock pokreće 'bare knuckle' promociju i predvodi prvi event protiv druge UFC legende

Ken Shamrock
U SAD-u bi se uskoro trebala pokrenuti još jedna 'bare knuckle' borilačka promocija. Riječ je o Valor Bare Knuckle, a vlasnik i osnivač iste je jedan od najvećih boraca u MMA povijesti, Ken Shamrock. No, tu ono zanimljivo zapravo tek počinje. Ken bi trebao predvoditi prvi event i to borbom protiv druge MMA legende, Marka Colemana.

Shamrock je prije nekoliko dana otkrio vijest o osnivanju spomenute promocije, dodavši kako će se prvi event održati 21. rujna unutar jednog Casina u saveznoj državi Sjeverna Dakota. Promociji je dao ime Valor (hrabrost) Bare Knuckle. Ken je otkrio kako je zavolio borbu bez rukavica još u ranim UFC danima te kako to smatra zapravo najčišćim prikazom borilačkog sporta.

Ipak, ono zanimljivo dogodilo se jučer nakon Facebook objave druge UFC legende, Marka Colemana. On je na svom profilu postavio Shamrockovu objavu o osnivanju promocije uz tekst:

"Ken i ja ćemo napokon dijeliti ring. Bare knuckle boks. Više neću morati negativno odgovarati na pitanje jesam li se ikad borio protiv velikog Kena Shamrocka! Sretno prijatelju."

Uistinu nevjerojatno zvuči podatak kako se ova dva velikana tijekom karijere nikad nisu susreli, posebno jer su se borili u vrijeme dok je broj kvalitetnih boraca bio relativno mali. Borili su se protiv mnogih zajedničkih protivnika, no zajedno u ringu ili kavezu se nisu našli.

Da bi stvar bila još zanimljivija, Colemanov timski kolega Wes Sims na svom je Facebooku objavio popis borbi koji izgleda primamljivo, iako ne možemo biti sigurni koliko je popis relevantan. Odnosno, ne znamo je li on stvaran ili se radi o Simsovim željama. Prema njemu će on također nastupiti na priredbi i to u sunaslovnoj borbi protiv Tra Traume Telligmana, a na programu bi se također trebala naći imena MMA veterana poput Petea Williamsa i Phila Baronija. Sims je dodao kako se nada Marku Kerru i Guyu Mezgeru, odnosno da bi se ta dvojica velikana također mogli odazvati i nastupiti.

Koliko u ovome ima istine, ne možemo znati. No, ono u što smo sigurni je to da bi "old school" fanovi itekako bili zainteresirani za program na kojem bi mogli pogledati toliko legendi. Njihove eventualne MMA borbe teško da ikoga više zanimaju, no spomen bare knucklea malo zagolica maštu, zar ne?

Linker
25. travanj 2024 03:26