Ostalo

Kevin Lee nakon teško izborene pobjede: ‘Najbolji sam na svijetu u ovoj težinskoj kategoriji‘

Kevin Lee

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
29-godišnji američki borac nakon svake pobjede pršti od samopouzdanja

Teže od očekivanog Kevin Lee upisao je pobjedu u debiju za Eagle FC, promociju Khabiba Nurmagomedova. 40-godišnji veteran Diego Sanchez ušao je u taj meč kao veliki autsajder, a Lee je u konačnici slavio jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3).

Sanchez se nije mogao nositi s fizikalijama i grapplingom Kevina Leeja, no imao je puno uspjeha s low kickovima. Već prvim udarcem, ozlijedio je nogu Kevina Leeja koji smatra da mu je pukao prednji križni ligament. Vidljivih problema imao je Kevin Lee tijekom borbe, ali opravdao je status favorita.

29-godišnji Lee jedno je od najzvučnijih imena unutar Eagle FC promocije. 29-godišnji američki borac dugo je bio na glasu kao jedan od najperspektivnijih UFC-ovih boraca u lakoj kategoriji, ali ipak nije opravdao svoj potencijal. Krajem prošle godine otpušten je iz promocije. Četiri poraza u pet nastupa, kao i pad na doping testu, nikako mu nisu išli u prilog te je pristiglo otpusno pismo. Brzo je reagirao Khabib Nurmagomedov, a Eagle FC promocija dobila je zvučnu akviziciju.

Nurmagomedov je odlučio kako će njegova promocija imati težinsku kategoriju do 165 ''pounda'' (74.84 kg). Radi se o kategoriji koja se nalazi između lake i veltera, a Kevin Lee pronašao se upravo u toj kategoriji.

''Pružam pravu borbu svaki put. Kad god me gledate, dobit ćete dobru, uzbudljivu borbu. To je moja taktika. Koljeno mi je otišlo nakon prvog udarca koji je bacio, ali pobijedio sam mnoge poteškoće u ovoj borbi i pokazao sam šampionski materijal. Gledajte, nema dileme: Ja sam najbolji borac u kategoriji do 165 'pounda'. Mislim da bih se trebao boriti za titulu. Smatram da moj idući meč treba biti za pojas. Čuo sam da se Donald Trump vraća promotorskom poslu i stoga bi na neki način bilo zabavno da mi on odabere idućeg protivnika.'', izjavio je Lee nakon svoje pobjede protiv Diega Sancheza.

Inače, Eagle i Kevin Lee proteklih mjeseci znali su govoriti kako niti jedna velika MMA promocija nema kategoriju do 165 ''pounda'', a Lee je govorio kako će ispisati povijest tako što će postati prvim MMA prvakom u toj kategoriji. Nažalost po njih, varaju se. Brave CF promocija otprije posjeduje takvu kategoriju te su ju nazvali superlakom kategorijom. Bahreinski borac Eldar Eldarov (13-2-0) prvak je u toj kategoriji, a Brave CF nije ništa manja promocija od Eagle FC-a. Radi se o organizaciji sa sjedištem u Bahreinu te ujedno najvećoj MMA promociji na Bliskom istoku. Dakle, Kevin Lee nikako ne može postati prvi MMA prvak u toj težinskoj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 00:00