Ostalo

Kevin Lee službeno potpisao s Khabibovom promocijom: ‘Bit ću prvi svjetski prvak u novoj težinskoj kategoriji‘

Kevin Lee

 Screenshot (youtube, Khabib Nurmagomedov)
Donedavni član UFC-a predstavljen je kao najnovija akvizicija Eagle FC promocije

Ono što se prije nekoliko dana nagađalo, danas je i službeno potvrđen. Kevin Lee (18-7-0) službeno je potpisao ugovor s Eagle Fighting Championship promocijom. Radi se o promociji čije je glavno lice Khabib Nurmagomedov, borac kojeg je Lee često prozivao tokom svoje karijere. Ipak, nakon Khabibova umirovljenja, Lee je spreman prozivke ostaviti iza sebe te se okrenuti nekim novim izazovima.

''Gledao sam njegov uspon kroz UFC i znam koliko je teško postati prvakom te koliko je teško ostati prvakom. To je jedna stvar, ali onda sam počeo uočavati i koliko toga je spreman raditi izvan kaveza, trenirajući i podržavajući svoje timske kolege i prijatelje. Sada se bacio i u promotorski posao. Poštujem ga zbog toga. Puno toga sam pričao o njemu u prošlosti, htio sam se boriti protiv njega, želio sam se testirati. To činim samo prema ljudim koje respektiram. Otkako se on (Khabib) umirovio, moje poštovanje je dodatno poraslo. Sretan sam što mogu biti ovdje i proliti nečiju krv.'', osvrnuo se Lee na odnos između sebe i Khabiba.

''Motown Phenom'' u Eagle FC promociju dolazi s pedigreom renomiranog UFC borca. Čak 18 UFC mečeva (11-7) odradio je 29-godišnjak iz Detroita, a 2017. godine borio se za pojas privremenog prvaka lake kategorije. Ipak, Tony Ferguson pokazao se nepremostivom preprekom, a Kevinova karijera doživjela je nagli pad nakon toga. Lee je izgubio četiri od narednih šest mečeva, a trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza. Međutim, ne treba zaboraviti kako je Kevin izdominirao borce poput Michaela Chiese i Edsona Barboze, kao niti brutalni nokaut koji je priuštio Gregoru Gillespieju. Uzevši u obzir da mu je tek 29 godina, a nokautom je izgubio samo jednom u karijeri, jasno je kako se radi o nepotrošenom borcu koji će tek ući u najbolje godine.

Lee je većinu svoje karijere nastupao u lakoj kategoriji, no u posljednje vrijeme okušavao se i u velteru. Ipak, kad je Eagle FC u pitanju, Kevin Lee dobit će priliku okušat se u novoj kategoriji. Naime, Khabib je potvrdio kako planiraju pokrenuti kategoriju u kojoj će se natjecati borci koji teže do 165 ''pounda'' (74.84 kg). Radi se o kategoriji kakvu nismo viđali u najjačim svjetskim MMA organizacijama, a Kevin Lee tu vidi priliku za ispisati povijest.

''Bit ću prvi svjetski prvak u kategoriji do 165 'pounda'. Bit će lijepo ispisati djelić MMA povijesti.'', izjavio je Lee tokom konferencije za medije.

Inače, Kevin je predstavljen na konferenciji za medije ususret Eagle FC 44 eventa koji će se održati 28. siječnja u Miamiju. Lee međutim neće nastupati na toj priredbi, a njegov debi očekuje se u trećem mjesecu iduće godine, točnije 11. ožujka. Protivnik trenutno nije poznat, no ''Motown Phenom'' djeluje vrlo uzbuđeno zbog svježe sklopljene suradnje s Khabibom.

Linker
27. travanj 2024 18:25