Ostalo

Khabib Nurmagomedov potpisao ugovor s ruskim nogometnim klubom!

Khabib Nurmagomedov
 Instagram (Khabib Nurmagomedov)
Umirovljeni dagestanski MMA borac nerijetko iskazuje ljubav ka nogometu

Službeno je, Khabib Nurmagomedov potpisao je ugovor s ruskim trećeligašem FC Legion Dynamo Makhachkala. Neporaženi Dagestanac povukao se iz profesionalnog MMA-a u listopadu prošle godine nakon ukupno 29 nastupa i isto toliko pobjeda. Nerijetko smo imali prilike gledati razne videe u kojima Khabib igra nogomet, kao i intervjue u kojima priča o nogometu. Sredinom lipnja ove godine, Nurmagomedov je na svom Facebook profilu pričao o potencijalnoj karijeri u profesionalnom nogometu.

''Puno nogometnih klubova mi je dalo ponudu, no morao bih se dovesti u nogometnu formu jer je nogomet ipak ponešto drukčijih kondicijskih zahtjeva nego MMA. Radi se o dva različita sporta. No ukoliko me neki od klubova uspije zaintrigirati svojom ponudom, prihvatit ću ju zato što se radi o mom dječačkom snu. Volim nogomet, pratim ga otkako sam dijete i to je moja prva ljubav.''

Čini se kako je klub iz trećeg razreda Ruske nogometne lige uspio zaintrigirati Khabiba. Radi se ujedno o klubu iz Dagestana, a na svom Instagram profilu podijelili su fotografiju s potpisivanja ugovora pritom napisavši:

''Velike bitke čekaju naš Legion, a za to su nam potrebni veliki ratnici''

Vrijeme će pokazati radi li se isključivo o marketinškom potezu ili će Khabib uistinu dobiti priliku i zaigrati u klubu koji igra na poprilično visokoj razini za nekoga bez iskustva u profesionalnom nogometu.

Linker
24. travanj 2024 17:12