UFC

Javier Mendez analizirao: ‘Khabib nikada nije bio dobar u tome kao Islam Makhachev‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Instagram (Islam Makhachev)
Glavni trener American Kickboxing Academyja dobro poznaje oba borca i njihove mogućnosti

Kako raste popularnost Islama Makhacheva, tako su i sve učestalije usporedbe s Khabibom. Naime, dvojica prijatelja i trening partnera iz Dagestana gaje slične stilove borbe, a njihovo hrvanje i kontrola u parteru nerješiva su enigma za protivnike u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Javier Mendez, glavni trener American Kickboxing Academyja u Real Quick with Mike Swick podcastu analizirao je razlike između dvojice spomenutih boraca, a radi se o treneru koji godinama trenira obojicu i ima dobar uvid u njihove sposobnosti.

''Ono što Khabib nikada nije radio dobro kao Islam su bacanja, judo bacanja, 'leg sweepovi' i 'leg tripovi' (saplitanja). Posjeduje i Khabib ta oružja, no nije na Islamovoj razini po tom pitanju. Kada se borite ili sparirate s Islamom, u jednom trenutku ste na nogama, a već idućeg trena doslovno letite.'', započeo je Mendez s analizom, a zatim nastavio s Khabibovim prednostima.

''Khabib je opakiji. Kada vas on kontrolira, on to radi cijelim tijelom. Njegove noge, ruke, nožni prstima, svime vas zaključava. Eksplozivniji od dvojice boraca je Khabib, no Islam je malo fluidniji u tranzicijama.''

image
Khabib Nurmagomedov, Javier Mendez i Islam Makhachev
Instagram (Javier Mendez)

Javier Mendez naglasio je kako je Islam Makhachev također zaslužan za poboljšanje određenih Khabibovih vještina. Naime, prema Mendezovim riječima, Nurmagomedov je postao bolji u udaranju koljenima jer je postao umoran od činjenice da ga Islam razvaljuje na sparinzima u dvorani.

Khabib Nurmagomedov umirovio se krajem listopada protekle godine nakon 29. pobjede u isto toliko nastupa u profesionalnoj MMA karijeri. Njegov legitimni nasljednik Islam Makhachev neće ostati neporažen kao Khabib jer je 2015. godine izgubio nokautom u borbi protiv Adriana Martinsa. Međutim, Islam je pobijedio u preostalih 20 mečeva, trenutno je petorangirani borac UFC-ove lake kategorije te djeluje kao legitiman kandidat za postati prvakom spomenute kategorije. Time bi ujedno ostvario plan Khabibova pokojnog oca Abdulmanapa koji je više puta izjavljivao kako će Islam Makhachev preuzeti tron jednom kada se Khabib povuče.

Linker
19. travanj 2024 01:44