Ostalo

Khabib ostao oduševljen zajedničkim eventom Bellatora i Rizina: Coker podijelio njegovo oduševljenje

Khabib Nurmagomedov

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bellatorov predsjednik otkrio je koliko se Dagestanac pozitivno iznenadio ambijentom u Saitama Super Areni

Podosta pozitivnih reakcija privukao je zajednički event koji su organizirali Bellator i Rizin, posljednjeg dana u 2022. godini.

Pet boraca iz Bellatora bilo je međusobno upareno s pet ponajboljih Rizinovih boraca, a ukupan rezultat iznosi 5:0 u korist Bellatorovih boraca. Neki od tih mečeva bili su ipak vrlo kompetitivni i zanimljivi.

Roberto ‘‘Satoshi‘‘ de Souza u glavnoj borbi večeri dobrano je namučio A.J. McKeeja, a borci poput Juana Archulete i Gadzhija Rabadanova također nisu imali lak posao protiv Kojija Takede i Soo Chula Kima.

Niti jedan od Bellatorovih boraca nije došao do pobjede prekidom i Rizinovi borci pružili su itekako dobar otpor. Lako je moguće da ovakve evente u suradnji Bellatora i Rizina budemo gledali i ubuduće, a jedan od onih kojima se event posebno dopao jest Khabib Nurmagomedov. To je otkrio Bellatorov predsjednik, Scott Coker.

‘‘On (Khabib) nije bio ovdje u Japanu kad su eventi bili na vrhuncu. Ja sam počeo raditi u ovom sportu još 1999. godine za K-1 i uspio sam pogledati sve te velike mečeve, kao i one u Prideu. Khabib nije imao prilike vidjeti produkciju i navijače, a sada se oduševio. Konstantno mi je govorio: ‘Ovo je nevjerojatno, nisam imao pojma da se nešto ovakvo održava u Japanu‘. Ja sam mu objasnio da je ovdje sve i započelo. MMA i borilački sport započeo je ovdje, a jedno vrijeme u Japanu su bili najbolji svjetski borci, najbolja produkcija i najbolja promocija. Zato ih je UFC i kupio.‘‘, pojasnio je Coker.

Khabiba bi sve ovo moglo privući da pokuša i svoju organizaciju Eagle FC dovesti na japansko tržište. Nurmagomedov se prošle godine odlučio širiti na američko tržište, ali čini se da se zaljubio u Japan, barem ako je vjerovati Cokeru.

Linker
20. travanj 2024 05:00