Ostalo

Khabib stao u obranu Velasqueza: ‘Zašto taj drugi tip nije u zatvoru? Opasniji je od Caina‘

Khabib Nurmagomedov i Cain Velasquez

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Neporaženi Dagestanac razočaran je situacijom oko svog dugogodišnjeg prijatelja i timskog kolege

Iako je Cain Velasquez krajem drugog mjeseca pucao iz vatrenog oružja na drugu osobu i prijeti mu kazna za pokušaj ubojstva i ranjavanje osobe, mnogi su na njegovoj strani.

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, zapravo je htio ustrijeliti Harryja Goulartea, seksualnog zlostavljača koji je navodno zlostavljao i Velasquezova sina. Cain je bio nezadovoljan činjenicom da Goularte ne snosi pravne posljedice za svoje zločine i stoga je odlučio pravdu uzeti u svoje ruke.

Pucao je Velasquez iz pištolja u smjeru automobila u kojem se nalazio Goularte, ali metak je pogodio posve drugu osobu. Goularteov očuh Paul Bender ranjen je u toj pucnjavi, a Velasqueza potencijalno čeka duga zatvorska kazna.

''Free Cain'' pokret je koji su pokrenuli svi oni koji podržavaju Velasqueza i smatraju da je pravni sustav zakazao u ovoj situaciji. Neće to spasiti Velasqueza od posljedica onog što je učinio, ali zasigurno mu daje dodatnu snagu, a podrška svih tih ljudi mogla bi utjecati na trajanje njegove kazne. Sutkinja ili sudac koji budu zaduženi za donošenje presude, pod utjecajem tolike podrške za Caina, možda mu ipak ublaže kaznu.

Jedan od onih koji je odlučio javno podržati Velasqueza jeste i Khabib Nurmagomedov, njegov dugogodišnji kolega iz American Kickboxing Academy dvorane. Neporaženi i umirovljeni dagestanski MMA borac, u razgovoru za TMZ dao je svoje viđenje ove situacije.

''Svatko s imalo poštovanja prema sebi te svatko tko voli svoju obitelj, napravio bi identičnu stvar kao i Cain. Pa dajte, nitko neće razmišljati o zakonima ili nečemu takvom u trenucima kad se radi o vašoj obitelji. Morate štitit vašu obitelj. Ako životinje štite svoje obitelji, naravno da će to raditi i ljudi.'', započeo je Nurmagomedov.

''Spominje se zatvorska kazna, ali ja ne razumijem sve te stvari. Ovo nije fer. On je u zatvoru, a drugi tip (Goularte) je vani, na slobodi. Što s njime? Pritvorite i njega također. On je opasniji po okolinu od Caina Velasqueza.'', dodao je Khabib.

Cain Velasquez tijekom, ali i nakon MMA karijere, uvijek je odavao dojam mirne osobe i sportaša za primjer. Nikad nije povezivan s nekakvim ekscesima i nasilnim situacijama. Jako malo bi se o njemu i čulo o medijima, osim ako se ne radi o njegovim mečevima. Khabib također ističe kako je Velasquez bezopasna osoba izvan borilišta.

''On ima 40 godina, a nikad u svome dosadašnjem životu nije upadao u probleme s okolinom i drugim ljudima. On je jedan od najpoštovanijih tipova koje sam upoznao u svom životu. Više od deset godina zajedno smo trenirali. Poznajem njegovu obitelj. Svi vole Caina. Okej, stavit će ga iza rešetaka, ali što je s tim drugim tipom? Cain predstavlja opasnost samo za jednog tipa (Goulartea), ali taj tip (Goularte) je opasan za sve ostale. Ne shvaćam sve ovo.'', završio je Nurmagomedov sa svojim osvrtom na Cainovu tešku situaciju.

Linker
18. travanj 2024 13:37