Ostalo

Muškarac kojeg je Velasquez pokušao upucati našao se pred sudom: Tvrdi da nije kriv

Harry Goularte

 Mma Junkie
Harry Goularte optužen je za zlostavljanje maloljetne djece

Slučaj Caina Velasqueza koji je optužen za pokušaj ubojstva čeka svoj nastavak, a u međuvremenu Harry Goularte kojeg je Velasquez planirao ustrijeliti, našao se pred sudom.

Osoba kojoj se Velasquez zamjerio optuženi je seksualni zlostavljač, a njegove navodne žrtve su maloljetnici. Goularte se sada pred sudom našao zbog navodnog zlostavljanja djeteta mlađeg od 14 godina. Radi se o Velasquezovom četverogodišnjem sinu. Goularte je uhićen ranije ove godine zbog toga, no 25. veljače (drugi mjesec) pušten je da se brani sa slobode.

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Cain Velasquez, nije se mogao pomiriti s tim i pucao je iz vatrenog oružja na automobil u kojem se Goularte nalazio. Cain je pritom ustrijelio Goularteova očuha, no srećom, ustrijeljena osoba preživjela je. Velasquez je suočen s nekoliko optužnica i prijeti mu duga zatvorska kazna, ali Harry Goularte također će voditi pravnu bitku zbog svojih seksualnih zlostavljanja.

Harry se izjasnio da nije kriv, no sudac mu je naredio zabranu prilaska žrtva, a novo saslušanje zakazano je za 20. rujna (deveti mjesec). Optuženik je sudjelovao na ročištu putem videopoziva, a svoju obranu iznosio je preko odvjetnika kojem je ukratko iznosio svoje odgovore na čitanje optužnog prijedloga. O svemu je izvijestio MMA Junkie.

Inače, Goularte je maloljetnike zlostavljao u svojevrsnom vrtiću, a prema izjavama Velasquezova sina, Harry bi odvodio djecu u kupaonicu, a zatim bi dirao njihove genitalije. Dječak je izjavio kako se to dogodilo barem sto puta te da su mnoga druga djeca viđena kako odlaze u kupaonicu s Goularteom.

Goularteu prijeti zatvorska kazna u trajanju do osam godina i/ili kazna u iznosu od 10 tisuća dolara, ukoliko mu se dokaže krivnja.

Velasquez je očito u puno goroj situaciji, a javnost je glasno zauzela njegovu stranu. Pokret ''FreeCain odjeknuo je Amerikom, a brojni MMA borci također su izašli u javnost tako što su zauzeli njegovu stranu. Nažalost, činjenica je kako je Velasquez prekršio zakon tako što ga je pokušao uzeti u svoje ruke i zasigurno će snositi nekakve posljedice. Nadamo se što blaže.

Linker
22. travanj 2024 05:13