Ostalo

Khabib želi upariti Fedora i Juniora dos Santosa: ‘JDS je bio UFC-ov prvak, a Fedor je najveći ikad!‘

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Umirovljeni dagestanski MMA borac predložio je suradnju Eaglea i Bellatora

Jedan dan dijeli nas od debija Juniora dos Santosa za Khabibovu Eagle FC promociju. Nekoć najbolji teškaš svijeta borit će se protiv Yorgana De Castra, ali Nurmagomedov i njegova promocija već imaju velike planove za JDS-a.

Ukoliko JDS odradi posao kako svi očekuju te pobijedi realno puno manje kvalitetnog borca, Khabib će pokušati organizirati veliki meč koji će uključivati ''Cigana''. Drugi akter te borbe bio bi legendarni Fedor Emelianenko, po mnogima najveći teškaš u povijesti ovog sporta.

Fedor je trenutno pod ugovorom s Bellatorom i u nizu je od dvije uzastopne pobjede. U desetom mjesecu protekle godine, predvodio je Bellatorovu priredbu u Moskvi, a protivnik mu je bio Timothy Johnson. Emelianenko je nokautirao Johnsona već u prvoj rundi i pokazao je kako još uvijek ima nešto za ponuditi.

Postojala je špekulacija kako bi to mogao biti i posljednji Fedorov meč, a brojni poznati borci nadali su se pozivu Bellatora kako bi se borili protiv legende. JDS je i tada bio jedan od zainteresiranih, ali priliku je dobio Tim Johnson.

Nema sumnje kako je Brazilac i dalje zainteresiran za ovaj obračun, a Nurmagomedov će pokušati ispuniti njegovu želju.

''Ako Dos Santos pobijedi, uistinu želim organizirati meč između njega i Fedora. On se prvo mora fokusirati na Yorgana, jer čeka ga težak protivnik. Mora zadržati svoj fokus, ali ja želim razgovarati s prijateljem Scottom Cokerom, zato što je Fedor pod ugovorom s Bellatorom. Ne znam što planiraju sljedeće za njega, ali definitivno možemo porazgovarati i stvoriti neku dobru priču.'', rekao je Nurmagomedov na konferenciji za medije uoči Eagle FC 47 eventa koji nas čeka sutra.

S obzirom na sve okolnosti, to bi vjerojatno bio meč u zajedničkoj suradnji Eaglea i Bellatora. Obje strane bile bi upletene u organizaciju, a dijelili bi i zaradu. Nurmagomedov ne vidi problem u tome.

''Zašto ne? Ova dvojica (JDS i Fedor) bili su zaštitna lica MMA-a. Fedor je najveći borac svih vremena po mom mišljenju, a JDS je nekoliko godina bio prvak u UFC-u. Ovi borci to zaslužuju, fanovi zaslužuju taj meč također, a po meni se radi i o stilski zanimljivom uparivanju.'', dodao je Khabib.

Bellatorov predsjednik Scott Coker također nema ništa protiv suradnje i ubrzo je odgovorio Khabibu.

''Hvala na pozivu Khabibe, radujem se našem razgovoru idućeg tjedna. Ti plaćaš večeru.''

Što se JDS-a tiče, on je na Khabibove izjave reagirao s osmijehom na licu i Dagestanac ga je sigurno dodatno motivirao na pobjedu protiv De Castra.

''Ovo je totalno novo za mene. Ja sam veliki, veliki fan Fedora i stvarno vjerujem u ono što Khabib govori, da je Fedor najveći ikad. Bila su to čarobna vremena MMA-a. Ja se tada nisam borio, ali bio sam veliki fan tih boraca. Najveća stvar koju mogu ostvariti u MMA-u, jeste borba protiv Fedora. Čuti da je to sada moguće, jednostavno je nevjerojatno.'', objasnio je JDS.

Gotovo sve strane djeluju zainteresirane, jedino preostaje čuti Fedora što misli o tome. Ako ''Last Emperor'' pristane, dojam je kako će biti pitanje vremena kada ćemo gledati ovaj meč. Naravno, tu je i Yorgan De Castro koji već sutra može pokvariti sve ove planove.

Linker
19. travanj 2024 13:11