Ostalo

Kompletirana finalna priredba treće sezone PFL-a, bivši UFC-ovac eliminiran misterioznom ozljedom

Emiliano Sordi i Antonio Carlos Junior
 screenshot (YouTube, PFL)
Perolaka i poluteška kategorija treće sezone PFL-a nisu razočarale

Pretposljednjom ovosezonskom priredbom Professional Fighter Leaguea kompletirana je ona finalna, koja će se održati 27. listopada. Nakon što smo već ranije saznali tko će nastupiti u finalu veltera (Magomed Magomedkemirov i Ray Cooper III), lake kategorije (Loik Radzhabov i Raush Manfio), teške kategorije (Bruno Cappelozza i Ante Delija) te ženske lake kategorije (Kayla Harrison i Taylor Guardado), održana su i polufinala perolake te poluteške kategorije.

U poluteškoj kategoriji finale će odraditi Marthin Hamlet i Antonio Carlos Junior. Norvežanin Hamlet svoje mjesto u toj borbi izborio je bez da je pogodio ijedan udarac. Naime, njegova borba protiv Cezara Ferreire završena je na samom početku. Brazilac je potegao jedan udarac lijevom nogom i pogodio ga, nakon čega se uhvatio za kvadriceps desne noge te uz bolnu grimasu pao na pod. Sudac je brzo uskočio i prekinuo borbu, nakon čega je Hamlet počeo žestoko slaviti. Po načinu slavlja mnogi bi pomislili kako je ostvario nokaut godine, no nakon ulaska u borbu za milijun dolara emocije su svakako ogromne.

Njegov protivnik u finalu imao je puno teži posao. Bivši UFC-ov Top 15 borac, Antonio Carlos Junior, slavio je nad prošlosezonskim pobjednikom Emilianom Sordijem nakon tri runde pravog rata u borilištu. Brazilsko-argentinski duel odlučen je pravovremenim ulascima u rušenja Carlosa Juniora, čime je uspio anulirati štetu koju mu je Sordi napravio.

Svoje prvo PFL finale, nakon dva tijesna poraza u polufinalima, izborima je Chris Wade. Spuštanje u perolaku kategoriju pokazalo se pravom odlukom za njega, što je potvrdila poprilično uvjerljiva pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Bubba Jenkinsa. On će se u finalu boriti protiv Movlida Khaybulaeva, autora najbržeg nokauta u PFL povijesti. Ovog puta nije slavio tom metodom nego je morao odraditi rudarski posao protiv favoriziranog Brendana Loughnanea. Uspio je u tome tako što je rušio u pravim trenucima, a onda kvalitetno zadržavao kontrolu uz dovoljno aktivnosti. Mjesto u finalu uzeo je apsolutno zasluženo.

Najbolje trenutke s priredbe pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 22:13