UFC

Frankie Edgar se ne predaje, ponovno će u Octagon malo iza svog 40. rođendana

Chan sung Jung v Frankie Edgar
Chan sung Jung v Frankie Edgar, UFC Fight Night 165, Busan, South Korea - 21 Dec 2019,Image: 489299004, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Seokyong Lee/Penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
 SEOKYONG LEE/PENTA PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Seokyong Lee/penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Težak nokaut poraz iz veljače oš uvijek nije zaustavio legendarnog borca

Nedugo nakon što je u veljači ove godine proslavio 14 godina od svoje prve UFC borbe, Frankie Edgar (24-9-1, 18-9-1 UFC) doživio je svoj najružniji poraz. Teško ga je nokautirao Cory Sandhagen, tako da su mnogi krenuli razmišljati treba li "Answer" ovog puta odabrati odgovor kako je došlo vrijeme za završiti veliku karijeru. On je odlučio kako još uvijek nije vrijeme za to. Vratio se u dvoranu, nastavio trenirati, a sad mu slijedi i nova borba.

Ugovorio je Frankie nastup na UFC 268 priredbi, koja će se održati 6. studenog u New Yorku. U susjedstvu svog rodnog New Jerseya Edgar će se boriti protiv Marlona Vera. Samo dva tjedna ranije, Frankie će proslaviti 40. rođendan.

Najbolji ekvadorski MMA borac, 28-godišnji Marlon Vera (17-7-1, 11-6 UFC), tražit će veliki skalp nakon što je u lipnju uspio savladati Daveya Granta i time osvetiti svoj raniji UFC poraz. Borbu ranije zaustavljen je od Josea Alda i tada nije uspio ostvariti svoju prvu pobjedu nad bivšim UFC prvakom. Novu priliku dobio je vrlo brzo, uz podosta drugačiji stil borbe koji protivnik nudi. Vera je prije svega borac sjajan na nogama, agresivac koji uvijek ide po završnicu, a sad će morati pokazati kako se nosi s elitnim hrvačem, borcem inače sjajne kondicije koji voli diktirati tempo.

Svima je jasno kako Edgar više nije ono što je bio. Bivši prvak lake kategorije te dvostruki izazivač perolake spustio se prošle godine u bantam, s nadom pronaći još jedan niz pobjeda koje će ga odvesti prema vrhu te uz vjeru kako može postati prvi borac koji je napao UFC titulu u tri različite kategorije. S trenutnom konkurencijom u bantamu, posebno nakon ružnog poraza od Sandhagena, to teško može očekivati. Ono što može je svojim nastupima i karakterom pravog ratnika uveseljavati svoje fanove. I dodatno popraviti svoj rezime vremena provedenog u Octagonu. Ta brojka mu iznosi 7 sati i 40 minuta, što je 32 minute više od Rafaela Dos Anjosa na drugom mjestu.

Ova borba odlazi na uistinu velik program, koji bi se po svemu sudeći trebao održati u Madison Square Garden dvorani. Za sada se čini kako će glavna borba istog biti sudar za titulu UFC-ove velter kategorije između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona. Ono što može promijeniti te planove, ujedno i jedino, je da se za istu priredbu ugovori teškaški okršaj Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. U tom slučaju oni bi svakako preuzeli čelo programa za koji se još pripremaju borbe Michaela Chandlera protiv Justina Gaethjea, Lukea Rockholda protiv Seana Stricklanda i mnoge druge.

Linker
14. travanj 2024 15:56