Ostalo

Kraj jedne velike karijere: Demetrious Johnson sinoć se oprostio od MMA-a, postao prvim članom ONE-ove Kuće slavnih

 Demetrious Johnson 

 Christopher Colon/Zuma Press/Profimedia
Sada neka uživa u zasluženoj mirovini, a nadamo se da ćemo ga barem ponekad vidjeti u BJJ-u i grapplingu

Još 2009. godine započela je jedna velika karijera, a samo nekoliko godina kasnije prometnuo se, po mnogima, u najboljeg borca današnjice. Radi se, naravno, o legendarnom ‘‘Mighty Mouseu‘‘, Demetriosu Johnsonu, a njegovo ime gotovo nikada nije izostavljeno kada se nabrajaju najbolji borci svih vremena.

2011. godine Johnson je došao u UFC, a tu se zadržao do 2018. U tom periodu držao je titulu prvaka u muha kategoriji, imao zavidan niz pobjeda prije tog famoznog poraza od Henryja Cejuda i odlaska iz UFC-a. Početkom 2019., Johnson je potpisao za ONE Championship, a tu se zadržao do posljednjeg dana svoje karijere.

Taj posljednji dan njegove profesionalne MMA karijere dogodio se jučer. Johnson je sinoć na ONE 168 priredbi koja se održala u Denveru, u jednom trenutku ušao u kavez i najavio da se više neće boriti u MMA-u:

‘‘Kao što sam i rekao posljednji puta, kada dođem ovdje u Denver, Colorado, rekao sam da će mi to biti potencijalno posljednja borba, a nisam lagao. Gotov sam. Gotov sam s natjecanjem u MMA-u, samo se želim zahvaliti vam za ovu priliku‘‘, rekao je u kavezu.

Nakon toga, mikrofon je uzeo predsjednik ONE-a, Chatri Sityodtong, te rekao kako će ‘‘Mighty Mouse‘‘ biti prvi član ONE-ove Kuće slavnih:

‘‘On nije samo najbolji borac svih vremena, on će biti prvi član Kuće slavnih ONE Championshipa!‘‘, rekao je te mu uručio kipić.

Što na kraju reći, osim da je ovo kraj jedne ere. Johsnonovim nastupima veselili su se i oni koji nisu ljubitelji nižih kategorija, a borac je to koji je svojom vještinom zadivio mnoge. Sada neka uživa u zasluženoj mirovini, a nadamo se da ćemo ga barem ponekad vidjeti u BJJ-u i grapplingu.

Linker
14. rujan 2024 12:27