Ostalo

Kralj grapplinga se vratio: Gordon Ryan četiri puta unutar 15 minuta završio je UFC borca

Gordon Ryan
 Instagram (gordon Ryan)
Jedan od najboljih grapplera u povijesti dugo vremena mučio se s problemima u stomaku

Zabrinuo je Gordon Ryan cijelu zajednicu borilačkih sportova kada je u svibnju objavio kako se umirovljuje zbog problema sa stomakom. 26-godišnjak te probleme vuče još od 2018. godine. Prolazio je sjajni grappler kroz velike probleme i krive dijagnoze. Međutim, u kolovozu je putem svog Instagrama obavijestio fanove kako je jedan gastroenterolog konačno utvrdio u čemu je problem.

Ryan je naveo kako u njegovom stomaku dolazi do prekomjernog rasta bakterija i gljivične infekcije. Sve to utjecalo je i na njegove bubrege, no Gordon Ryan naveo je tada kako bi oporavak ipak mogao biti uspješan. Čini se kako se to i dogodilo, jer ''King'' Gordon Ryan vratio se nastupima na sinoćnjoj WNO (Who's Number One) grappling priredbi.

Nadali su se fanovi grapplinga kako će Ryan odmah odraditi meč protiv nekog od top grapplera, no on posljednjih mjeseci nije trenirao visokim intenzitetom. Tako je UFC-ov velteraš Phillip Rowe (8-3-0, 1-1 UFC) poslužio kao protivnik za zagrijavanje. Rowe ima iskustva s nastupanjem na ovakvim priredbama, no Gordon Ryan očekivano je dominirao.

Dvojac je nastupao pod posebnim setom pravila. Naime, njihov meč trajao je 15 minuta, a cilj je skupiti što više submissiona. Gordon Ryan na koncu je četiri puta prislio protivnika na predaju, dok Rowe očekivano nije uspio niti jednom natjerati Gordona Ryana na tapkanje. Ipak, UFC-ovom borcu valja odati počast na činjenici kako nije bio pasivan, niti je izbjegavao borbu odugovlačenjem unatoč tome što je navodno nastupao sa slomljenom rukom.

Ryan je Rowea završavao ''heel hookom'', 'giljotinom' te dvaput ''trokut gušenjem''. Phillip Rowe komentirao je putem Instagrama jedan od isječaka koji je objavljen na profilu FloGrapplinga napisavši:

''On je uistinu je**no dobar i snažan.''

Gordon Ryan putem Instagrama ostavio je duže obraćanje svojim fanovima, no ono što je bitno izdvojiti jeste Ryanovo odavanje počasti svome protivniku. Naime, Gordon navodi kako je Rowe nastupio sa slomljenom desnom rukom. Izuzev toga, Ryan navodi kako su Roweu preminule bliske osobe proteklog tjedna, a njegovoj majci dijagnosticiran je rak prije mjesec dana. Stvarno svaka čast Roweu koji je unatoč svemu tome pristao na grappling meč protiv jednog od najvećih u povijesti tog sporta.

Linker
20. travanj 2024 23:05