UFC

Daniel Cormier odabrao pet najomraženijih sportaša na svijetu i prijatelja postavio na prvo mjesto

Daniel Cormier
 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Zanimljivih pet sportaša odabrali su Ryan Clark i Daniel Cormier na svojoj najnovijoj ljestvici

DC & RC emisija pod pokroviteljstvom ESPN-a sve češće nudi zanimljive ''Top 5'' liste. Bivši UFC-ov prvak i umirovljeni MMA borac Daniel Cormier te umirovljeni NFL igrač Ryan Clark zapravo su dvojac koji se krije iza naziva emisije. U najnovijoj epizodi birali su pet sportaša koje je najlakše mrziti.

Ryan Clark na prvo mjesto postavio je Conora McGregora koji se činio kao poprilično logičan izbor u zadnje vrijeme. Međutim, DC je rekao kako je to preočit izbor, no da on ima adekvatnijeg kandidata. Cormier je na prvo mjesto svoje ljestvice postavio Michaela Bispinga uz objašnjenje:

''Michael Bisping, možda ga volite danas, ali nemojmo zaboravit što smo mislili o njemu prije. Michael Bisping je pljunuo na protivnika nakon što je pobijedio u borbi. On je bio tip kojeg su svi mrzili, no Bisping je rano shvatio kako nije bitno što ljudi misle o njemu. Uspijevao je izluđivati ljude i zato je svima bila tako drago kad ga je Dan Henderson nokautirao.'', objasnio je DC.

Inače, Bisping je 2011. godine nakon borbe protiv Jorgea Rivera (pobjeda nokautom u drugoj rundi) pljunuo prema kutu svog protivnika. Ne treba zaboraviti niti na sav ''trash talk'' od strane engleskog borca, no Michael je tokom karijere sazrijevao, a njegova priča na koncu je osvojila mnoge fanove.

Inače, Michael Bisping putem Twittera reagirao je na Cormierov izbor napisavši u šaljivom tonu:

''A mislio sam da smo prijatelji. Cormier me u subotu nazvao kako bi popričali, a onda mi u ponedjeljak zabije nož u leđa.''

Poprilično iznenađenje jeste činjenica kako Cormier i Clark nisu uvrstili Chaela Sonnena na svoju listu. ''Američki gangster'' dugi niz godina bio je jedan od najomraženijih MMA boraca uopće, no Cormier navodi kako ga previše voli da bi ga uvrstio na listu. Sonnen smatra kako je izostavljen iz drugih razloga.

''Mislim da me niste izostavili s liste jer joj ne pripadam, niti zato što me volite. Izostavili ste me jer ne želite ući u koštac sa mnom, odnosno ne želite ispaliti prvi hitac. Obojica znate zlatno pravilo. Nikada se nemojte igrati sa svinjom u blatu, jer svi ćete se uprljati, no svinji se to sviđa.''

U svakom slučaju, teško je uvrstiti sve sportaše unutar samo pet mjesta koje su DC i RC imali za popuniti. Ipak, izostanak osoba poput Chaela Sonnena ili Colbyja Covingtona poprilično je iznenađujuć jer njihove karijere zasnivaju se na imidžu osoba koje fanovi ne vole.

Linker
20. travanj 2024 04:07