Ostalo

Kreće li Renan Ferreira stopama Michaela Chandlera? Brazilac propušta PFL-ov turnir, čekat će Francisa Ngannoua

Renan Ferreira

 Christopher Trim/CSM/Shutterstock Editorial/Profimedia
PFL-ov osvajač prošlosezonskog izdanja turnira odlučio je čekati meč koji mu potencijalno donosi ogromnu zaradu

Renan Ferreira posljednje tri sezone bio je sudionik PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji. Najbolji plasman ostvario je prošle godine kada je zapravo i osvojio turnir, ali titulu prvaka ove godine neće braniti.

Brazilac je u razgovoru za MMA Fighting potvrdio kako neće sudjelovati u ovosezonskom turniru, što je zapravo velik gubitak za PFL-ovu tešku kategoriju. Ferreira je umoran od prijašnje sezone, ali glavni razlog propuštanja turnira zapravo je meč protiv Francisa Ngannoua koji bi Renan trebao odraditi kasnije ove godine. Ferreira je tu priliku izborio pobjedom nad Ryanom Baderom na PFL vs. Bellator eventu.

‘‘Sada ćemo sjesti i čekati. Uzet ću nešto odmora. Tri godine borim se u sklopu PFL-ovih turnira i to je bilo jako iscrpljujuće. Borio sam se u 11. mjesecu i nisam imao odmor. Već u veljači (drugi mjesec) morao sam se opet boriti i moje tijelo sada je umorno. Trebam vremena kako bih se fizički oporavio i vratio treninzima. Nestrpljivo ću čekati ovaj meč (protiv Ngannoua). Jako sam sretan zbog te prilike i nadam se da će se borba uskoro dogoditi.‘‘, rekao je Ferreira.

Problem predstavlja Francisova boksačka karijera koju trenutno gradi. ‘‘Predator‘‘ je u desetom mjesecu prošle godine odradio meč protiv Tysona Furyja, a ovaj vikend čeka ga meč protiv Anthonyja Joshue. Porazi li Joshuu, Francisu će se otvoriti niz mogućnosti u boksačkim vodama, ali čak i poraz uz dobru izvedbu ostavlja mu nekoliko interesantnih i financijski isplativih opcija. Mnogi su skeptični po pitanju njegovog povratka u MMA, ali Renan Ferreira vjeruje kako će se Ngannou vratiti svom matičnom sportu.

‘‘Ngannou je na toj boksačkoj avanturi koja otvara mnoga vrata i gajim veliko poštovanje prema njemu, ali on ima ugovor s PFL-om. Kao što sam već rekao, spreman sam boksati s njim, a spreman sam i na MMA borbu. Što god požele, ja ću biti spreman.‘‘, poručuje samouvjereni Brazilac.

Renan Ferreira mora biti oprezan, jer mogla bi mu se dogoditi situacija slična onoj kakvu proživljava Michael Chandler. Njemu su prije još početkom prošle godine obećali meč protiv Conora McGregora, ali borba zasad nije niti ugovorena. Dugo je Chandler izvan kaveza, propušta prilike za novim mečevima i zaradom, ali nitko mu više ne može garantirati da će se meč protiv McGregora uistinu ostvariti.

Nitko ne može garantirati niti Ferreiri da će se Francis Ngannou vratiti MMA-u, ali Renan Ferreira zasad je voljan čekati. Ipak mu ta borba donosi zagarantiranih dva milijuna američkih dolara.

Linker
02. svibanj 2024 03:08