Ostalo

KSW doveo bivšeg FFC-ovca i suborca Roberta Soldića

Magomedov, Zovko i Trušček
 FFC
Ugledna poljska MMA promocija Konfrontacja Sztuk Walki (KSW) je potpisala ugovor s bivšim FFC borcem i prošlogodišnjim finalistom PFL-ovog turnira Abusupiyanom Magomedovim.

28-godišnji Magomedov je član UFD Gyma iz Duesseldofa gdje trenira s našim poznatim MMA borcima poput Roberta Soldića ili Antuna Račića, a sada će se svi zajedno natjecati u poljskom KSW-u. "Abus" bi trebao nastupati u svojoj srednjoj kategoriji gdje će mu konkurencija biti i Srbin Aleksandar Ilić. To naglašavamo jer obojica imaju istog menadžera Ivana Dijakovića, a obojica će zasigurno ciljati na titulu u toj diviziji.

Magomedov je prošle godine bio odličan u PFL turniru, a poražen je tek u finalu od Louisa Taylora. I prije nego što je započela njegova bitka za milijun dolara, Taylor ga je u tom meču pogodio praktički prvim udarcem i pritom nokautirao.

Magomedov je u međuvremenu nastupio na Elite MMA Championship 3 priredbi gdje je ubilježio 23. pobjedu u profesionalnoj karijeri (uz 4 poraza).

Ovaj Rus s njemačkom putovnicom je u dva navrata nastupio u hrvatskoj organizaciji Final Fight Championship. Najprije je na FFC-u 26 2016. godine pobijedio Ivicu Truščeka, a zatim je na FFC-u 29 bio bolji i od Sergia Souze.

KSW će svoju iduću priredbu, jubilarni KSW 50, održati 14. rujna u Londonu. Nije poznato hoće li Abusupiyan tamo debitirati za novog poslodavca.

Linker
20. travanj 2024 16:29