Ostalo

KSW doveo veliko pojačanje iz Brazila: Je li ovo borac s trenutno najimpresivnijim ‘scoreom‘ u svijetu MMA-a?

Rutkowski vs. Neves

 Ksw
29-godišnji Julio Cesar Neves novo je ime KSW-ove perolake kategorije

Vrlo interesantno pojačanje pristiglo je u KSW, ponajbolju europsku MMA organizaciju. Julio Cesar Neves novo je ime na rosteru poljske promocije, a radi se o borcu perolake kategorije.

29-godišnji Brazilac debitirat će 16. ožujka (treći mjesec) na KSW 92 eventu, a već je poznato i ime njegovog protivnika. Odmah u debiju, Nevesa čeka jako težak meč. Daniel Rutkowski (16-4-0) bit će njegov protivnik, a radi se o trećerangiranom izazivaču unutar KSW-ove perolake kategorije.

Rutkowski je unutar KSW-a odradio šest nastupa, a upisao je četiri pobjede i dva poraza. Gubio je samo od Patryka Kaczmarczyka i od fantastičnog Salahdinea Parnassea. Rutkowski se 2022. godine borio protiv Parnassea, a bio je to meč za KSW-ov pojas u perolakoj kategoriji. Francuz je slavio ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi.

No, vratimo se na Nevesa. 29-godišnji Brazilac pažnju privlači prvenstveno svojim ‘‘scoreom‘‘, odnosno omjerom pobjeda i poraza. Iako mu je tek 29 godina, Neves je odradio 37 profesionalnih MMA nastupa! Navikli smo da borci s toliko odrađenih mečeva u kratkom roku imaju podjednak broj pobjeda i poraza, ali to ovdje nije slučaj.

Julio Cesar Neves slavio je 36 puta, a poražen je samo jedanput u dosadašnjoj karijeri. Jedini poraz upisao je još 2015. godine pod okriljem Bellatora. ‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio ga je Jordan Parsons (11-1-0 uoči meča). Neves je nakon toga upisao šest uzastopnih pobjeda.

Unutar Bellatora triput je nastupio (2-1), a borio se i u poznatim organizacijama poput Bravea i Aspere. Iako je njegov ‘‘score‘‘ više nego impresivan, zavirite li nešto dublje u njegov rezime, uočit ćete kako je veliku većinu svojih pobjeda upisao protiv nepoznatih i nekvalitetnih protivnika. Dobar dio njegovih protivnika nije poznat niti Tapologyjevoj ogromnoj bazi boraca, a nerijetko je Neves pobjeđivao debitante.

Koliko zapravo vrijedi, pokazat će nam meč protiv Daniela Rutkowskog. Uspije li poraziti odličnog Poljaka, Neves bi brzo mogao doći i do borbe za pojas koji trenutno drži Salahdine Parnasse.

Linker
01. svibanj 2024 11:00