Ostalo

KSW ima novog vladara poluteške kategorije: Chuzhigaev je porazio Narkuna i prozvao Soldića!

Ibragim Chuzhigaev

 Ksw
Ruski borac ušao je u meč protiv Narkuna kao veliki favorit prema kladionicama

Šest godina i dva mjeseca, Tomasz Narkun (18-5-0) vladao je KSW-ovom poluteškom kategorijom. Danas je tražio šestu obranu titule, a u meč je ušao kao veliki favorit prema kladionicama. Koeficijenti na pobjedu Narkuna kretali su se od 1.20 do 1.30, dok su na njegovog protivnika ibragima Chuzhigaeva (16-5-0) bili preko 4.00. Ipak, borac iz Rusije pokazao je kako su kladionice debelo pogriješile ovaj put. Jednoglasnom sudačkom odlukom, slavio je 30-godišnji ruski borac.

Već prije samog početka meča, Chuzhigaev je djelovao nevjerojatno opušteno. Tomasz Narkun s druge strane, odavao je dojam pomalo nervoznog borca i brzo je pokušao odvesti borbu na svoj teritorij, odnosno u parter. Chuzhigaev je dobro obranio rušenje, a sredinom prve runde, kružnim udarcem šakom (spinning back fistom) poslao je Narkuna pod. Poljak se nadao da će borba preseliti u parter, no izazivač je jasno dao do znanja kako ne planira odlaziti u parter s Narkunom.

Narkun je nešto opuštenije ušao u drugu rundu i napokon je počeo koristiti prednji direkt i razliku u visini i duljini svojih ekstremiteta. Međutim, Chuzhigaeva je i dalje bio nešto konkretniji, a lice Tomasza Narkuna bilo je sve krvavije. Jako dobar rad nogu prezentirao je izazivač tokom svih pet rundi i niti u jednom trenutku nije bio stacionarna meta.

Međutim, kako je meč odmicao, aktivnost Chuzhigaeva je bila sve manja te je pojedinačnim udarcima pokušavao doći do nokauta. Nije Rus previše pogađao, ali niti Tomasz Narkun nije ništa konkretno pokazivao, sve do druge polovice četvrte runde. Narkun je tada napokon došao do rušenja, a nevjerojatan trud uložio je pokušavajući oboriti izazivača. Našao se Poljak na leđima svog protivnika, pokušao je doći do gušenja (RNC-a), a krajem runde zadao je i nekoliko dobrih udaraca. Bili su to najbolji trenuci za Narkuna u ovom meču, no Chuzhigaev je u petoj rundi rutinski priveo meč kraju i zasluženo je došao do pobjede jednoglasnom odlukom (48-47 x3).

Zanimljivo je kako je Chuzhigaevu ovo bio debi za poljsku promociju, a odmah je došao do pojasa. 30-godišnjak nastupao je pod okriljem jakih promocija kao što su ACB i ACA, a prozivkom nakon meča, pokazao je kako dobro poznaje situaciju u KSW-u. Naime, ruski borac prozvao je našeg Roberta Soldića riječima:

''Roberto, ti si sljedeći.''

Sam Soldić dao je naznake kako je zainteresiran za napad na treći pojas u KSW-u. Roberto je u prosincu protekle godine osvojio titulu u srednjoj kategoriji, a odmah je prebacio fokus ka pojas u poluteškoj kategoriji. Ibragim Chuzhigaev samo je jedan centimetar viši od Soldića i razlika u visini i veličini nije značajna. Treba napomenuti kako je novi KSW-ov prvak upisao određeni broj nastupa i u srednjoj kategoriji i tu se nameće pitanje za koji pojas bi se eventualno ovi borci borili. Međutim, preostaje vidjeti što KSW-ovi čelnici planiraju. Možda Tomasz Narkun dobije priliku za instantni revanš, a možda i naš Ivan Erslan dobije novu priliku za napasti pojas prvaka poluteške kategorije. Vrijeme će sve pokazati, a KSW je dobio novog prvaka te itekako zanimljivog poluteškaša.

Linker
12. srpanj 2024 23:27