Ostalo

Legendarni Bellatorov borac o spajanju s PFL-om: ‘Imamo sve što je potrebno za nadmetati se s UFC-om‘

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire sretan je zbog spajanja dvaju velikih MMA organizacija

Kupnja Bellatora od strane PFL-a privlači velik interes MMA javnosti, a mnoge zanima kako će njihova suradnja izgledati. Ono što znamo, Bellator neće biti ugašen i nastavit će s radom pod svojim imenom i brandom, dok PFL također nastavlja pod svojim imenom.

Roster boraca bit će im zajednički, pa će tako PFL-ovi i Bellatorovi borci moći nastupati u obje organizacije. Također nas čeka i event na kojem će se međusobno boriti Bellatorovi i PFL-ovi prvaci, ali službeni datum zasad nije poznat. Čelnik PFL-a, Donn Davis, taj event najavio je za sljedeću kalendarsku godinu.

Vrlo uzbuđen zbog spajanja dvaju organizacija je ponajveći borac u povijesti Bellatora, Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire. Legendarni Brazilac još 2010. godine debitirao je u Bellatoru, a odradio je ukupno 30 mečeva u Bellatoru. Titulu prvaka osvajao je u nekoliko navrata, a do pojasa je dolazio u dvama težinskim kategorijama (perolaka i laka). Ukupno osam puta branio je titulu prvaka, 12 puta slavio je u mečevima za pojas, a s 22 pobjede unutar organizacije, rekorder je Bellatora.

‘‘Pitbull‘‘ je aktualni prvak Bellatorove perolake kategorije i trebao bi sudjelovati na tom eventu gdje će biti upareni prvaci dvaju organizacija. To ga jako veseli.

‘‘Po meni, definitivno ima smisla organizirati te legendarne, povijesne mečeve, kao što će biti ovi naši protiv PFL-ovih prvaka. Prvak protiv prvaka, to je nešto što za mene ima više smisla od nastupa na PFL-ovom turniru. Ali kad se nađem unutar Grand Prix turnira, a uz to imam i pojas, svaka borba je zapravo i obrana titule.‘‘, rekao je ‘‘Pitbull‘‘ za Trocacao Franca podcast.

Dakle, Freire je zainteresiraniji za nastupe na specijalnim, velikim eventima, nego na PFL-ovom turniru koji se proteže kroz cijelu kalendarsku godinu. Ipak, odluče li čelnici organizacije da ‘‘Pitbull‘‘ bude dio turnira, on se neće buniti.

Već sada potežu se analize oko potencijalnih mečeva koje ćemo gledati prilikom obračuna PFL-ovih i Bellatorovih prvaka. Bit će zanimljivo vidjeti čiji prvaci su nadmoćniji, a ‘‘Pitbull‘‘ vjeruje da će Bellator biti uspješniji.

‘‘Ne smatram da su Bellatorovi borci inferiorni PFL-ovim borcima. Uz dužno poštovanje PFL-ovim borcima, oni su super čvrsti borci. Ali to je sve u teoriji, moramo zapravo vidjeti tko je to. Iz moje perspektive, većina Bellatorovih boraca bolji su od PFL-ovih boraca. Ali ovdje smo da se borimo.‘‘, objasnio je Freire.

Ono što PFL želi postići kupnjom Bellatora, jest konkurentnost UFC-u. Nema dileme da je UFC i dalje lider među MMA organizacijama, ali PFL vjeruje da je ovo korak ka približavanju UFC-u. ‘‘Pitbull‘‘ je također optimističan po tom pitanju.

‘‘Oni (PFL) sada imaju sve u svojim rukama da njihova organizacija dodatno raste. S medijske strane, tu su YouTuberi Jake Paul i Logan Paul, a oni su jako bitni u ovoj priči. Imamo i Francisa Ngannoua koji se iskazao za nas MMA borce i fanove u boksačkom meču protiv najboljeg boksača na svijetu. Imamo sve za upustiti se u nadmetanje s UFC-om. Prvi korak je bila kupnja Bellatora, a sada čekamo sljedeće korake. Naravno, neće biti lako. UFC ima dugu tradiciju, starija su organizacija i radili su prave korake u pravo vrijeme. Vidjet ćemo što će se dogoditi, znatiželjan sam.‘‘, zaključak je ovog legendarnog Bellatorovog borca.

Linker
28. travanj 2024 09:32