Ostalo

Matt Brown o spajanju PFL-a i Bellatora: ‘Ovo je pozitivna stvar za sport, ali UFC je sinonim za borbu u kavezu‘

Matt Brown

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov veteran smatra da je UFC nedodirljiv u svijetu MMA-a

Dobiva li UFC ravnopravnu konkurenciju? Pitanje je koje mnogi postavljaju nakon što je PFL otkupio veliku MMA organizaciju poput Bellatora.

‘‘30 posto naših boraca nalazi se unutar top 25 na Fight Matrixovim ljestvicama. Isti postotak ima i UFC.‘‘, argument je Donna Davisa, jednog od PFL-ovih čelnika.

Svi Bellatorovi borci sada su dostupni PFL-u i roster djeluje puno bogatije. Dvije velike organizacije spojile su se u jednu, ali i dalje je upitno mogu li parirati UFC-u.

Bez ikakve dileme, UFC je već dugi niz godina apsolutni broj 1 kad su u pitanju MMA organizacije. Kvaliteta njihovog rostera, gledanost, popularnost njihovih boraca, pa čak i plaće, segmenti su u kojima UFC prednjači nad ostalim organizacijama. Njihov veteran Matt Brown smatra da se situacija neće promijeniti nakon spajanja Bellatorovog pripajanja PFL-u.

‘‘Donn Davis pokušava izazvati reakciju Dane Whitea. Želi privući više klikova i pregleda, ali Dana vjerojatno neće reagirati. To su potpuno irelevantne stvari za njega. Ako otiđem u Walmart i netko me prepozna, a zatim njihov brat ili sestra pitaju tko sam, dobit će odgovor: ‘On je ‘Ultimate Fighter‘. Nitko neće reći da sam MMA borac, nego ‘Ultimate Fighter‘. To je jednostavno tako jer UFC vlada ovim sportom.‘‘, objasnio je Brown u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcastu.

PFL-ovi čelnici sigurno će pokušati potencirati priču kako sada zajedno s UFC-om vladaju MMA-om. Jednog dana možda i doguraju do te pozicije, ali Brown tvrdi da trenutno nema smisla pričati o nečem takvom.

‘‘Oni nisu lideri uz UFC. UFC je na prvom mjestu, a drugo mjesto daleko je ispod UFC-ovog prvog mjesta. Tako stvari stoje. UFC je sinonim za borbu u kavezu i točka.‘‘, dodao je Brown, ali na kraju je poručio kako je rast ostalih organizacija pozitivna stvar za sami rast ovog sporta.

‘‘Nadam se da će sve ovo podići sport na višu razinu. To je ono što želimo. Mi smo ‘old school‘ MMA fanovi i volimo gledati razne promocije s odličnim borcima. Sjećam se nekadašnjeg PRIDE-a. Volio sam PRIDE nekoć davno. Mislim da je ovo dobra stvar za sport i pozitivno je što rade nekakve poteze. Podižu se i čine dobre stvari. Obje organizacije (PFL i Bellator) izgledaju dobro, ali jednostavno je teško povjerovati da će ikada parirati UF-u. Sjajno je imati još nešto što pruža dobar i kvalitetan proizvod, nešto što će navesti fanove da ih prate. Ali oni nikada neće vladati ovim sportom zajedno s UFC-om.‘‘, zaključak je UFC-ovog veterana.

‘‘Nikad ne reci nikad‘‘ vrlo je poznata uzrečica. UFC trenutno djeluje kao nedodirljivi vladar ovog sporta, ali stvari se lako mogu promijeniti. Posebno u doba kada petrodolari igraju sve bitniju ulogu u sportu, a Saudijci već imaju umiješane prste u PFL-ovom poslovanju. UFC neće samo tako zadržati prvo mjesto, morat će i oni nastaviti rasti.

Najviše će na kraju profitirati fanovi, jer ovakvi potezi natjerat će UFC na ‘‘dodavanje gasa‘‘ i na velike poteze. Jedva čekamo vidjeti što donosi period koji je pred nama.

Linker
26. travanj 2024 21:35