Ostalo

Meč protiv Ngannoua želi borac koji je nekoć konstantno prozivao Miočića: ‘To je borba za ostavštinu‘

Francis Ngannou

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
42-godišnji američki teškaš nadimka ‘‘Big Ben‘‘ rado bi se vratio MMA-u, ako je u pitanju meč protiv Ngannoua

Francis Ngannou sjajnim nastupom protiv Tysona Furyja otvorio si je mnoga vrata u svijetu boksa, ali što je s njegovom MMA karijerom? Ngannou je ranije ove godine potpisao ugovor s PFL-om, a planirano je da nastupa na velikim, specijalnim PFL-ovim eventima.

Njegov debi u PFL-u zasad nije službeno ugovoren, a čak i čelnici PFL-a priznaju da trenutno nemaju adekvatnog protivnika koji zaslužuje tako veliku borbu. Nije dovoljno da protivnik bude kvalitetan borac, nego mora biti i marketinški isplativo ime koje će privući interes šire mase.

Bit će jako zanimljivo popratiti kako će PFL riješiti ovu situaciju i koga će dovesti na megdan sjajnom ‘‘Predatoru‘‘. Svi već znamo da bi Francisov protivnik trebao dobiti čak dva milijuna dolara za taj meč i zainteresiranih sigurno neće nedostajati. Interesa od strane boraca definitivno ima, ali upitno je koliko su PFL-ovi čelnici zainteresirani za neka od tih imena.

Među borcima koji žele odraditi taj meč protiv Ngannoua, našao se i nekadašnji UFC-ov teškaš, Ben Rothwell (39-14-0, 9-8 UFC). Ben od 2021. godine nije dio UFC-a, a utočište je pronašao u BKFC-u. Boks bez rukavica zasad mu dobro odgovara i Rothwell je upisao dvije pobjede prekidom u jednako toliko nastupa. Zadovoljan je Rothwell uvjetima koje ima u BKFC-u, ali meč protiv Ngannoua definitivno ga privlači.

‘‘Kad bih dobio ponudu za meč protiv Francisa Ngannoua, morao bih ozbiljno sjesti sa svim uključenim stranama, jer radi se o meču na koji bi pristali svi borci koji su u mojoj poziciji. Naravno, ne mogu pričati u ime drugih, ali ja bih 100 posto pristao. To je jedna od onih borbi za ostavštinu.‘‘, započeo je Rothwell za MMA Junkie Radio.

Ben Rothwell ipak je svjestan kako su male šanse da takva ponuda ikad dođe. Ngannou je sada okrenut velikim boksačkim mečevima.

‘‘Francis je jako dobro odradio boksački meč, a sada se priča o njegovim mečevima s ostalim boksačima, pa čak i o MMA borbama protiv nekih boksača (Deontay Wilder, op.a.). Ngannoua će odvući u posve drukčijem smjeru. Već se govori o revanšu između njega i Tysona Furyja također. Dakle, čini se da Ngannou ima pune ruke posla, ali meč protiv njega nešto je zbog čega bih se rado vratio MMA-u. Izuzev toga, jako se zabavljam u BKFC-u i sigurno imam puno posla i ovdje.‘‘, zaključio je Ben.

Inače, Ben Rothwell jedno kraće vrijeme nalazio se unutar top 5 izazivača UFC-ove teške kategorije. U periodu od 2013. godine pa sve do početka 2016. godine, Rothwell je upisao četiri uzastopne pobjede prekidom. ‘‘Big Ben‘‘ je porazio imena kao što su Alistair Overeem, Matt Mitrione, Josh Barnett i Brandon Vera, a te pobjede dovele su ga jako blizu do napada na titulu prvaka.

Dok je bio na svom vrhuncu i u pobjedničkom nizu, Rothwell je bio blizu meča s Miočićem. Još 2015. godine Miočić i Rothwell trebali su se boriti na UFC Fight Night 76 eventu održanom u Dublinu. Miočić je otkazao nastup 11 dana prije eventa, a Rothwell je također ostao bez nastupa jer UFC nije pronašao zamjenu.

Dugo se Rothwell nije mogao pomiriti s otkazivanjem tog meča, a posebno ga je smetalo jer je Miočić kasnije postao prvakom UFC-ove teške kategorije.

"Stipe i ja smo se trebali boriti u listopadu 2015., ali viša sila mi je oduzela tu borbu, spojila ga s Arlovskim dva mjeseca kasnije, čime je počeo njegov niz. Tko zna što bi bilo, da nije bilo tako. Nikada neću prežaliti taj meč, jer ja sam jako loš ‘matchup‘ za Stipu na toliko načina, a on ide uokolo i govori da je najopasniji čovjek na svijetu. Ja sam taj koji ga može pobijediti.‘‘, tvrdio je Rothwell početkom 2020. godine, a Miočića je prozivao u više navrata tijekom godina.

Nažalost po Rothwella, njegova kola krenula su nizbrdo još 2016. godine na UFC-ovom eventu u Zagrebu. Rothwell se u Hrvatskoj borio protiv Juniora dos Santosa, a JDS ga je izdominirao u meču na pet rundi. Uslijedili su porazi od Blagoyja Ivanova i Andreija Arlovskog, a tu je postalo jasno kako Rothwell ipak nema kvalitetu za vrh teške kategorije. Meč protiv Miočića ostao je njegov nedosanjani san.

Linker
27. travanj 2024 08:14