Ostalo

Legendarni MMA borac ‘pao‘ na kladionici pa tražio fanove da mu uplate novac: ‘Zajedno ovo možemo prebroditi‘

Wanderlei Silva

 IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
Athletico Paranaense je pobijedio Coritibu, a takav je ishod Silvi očito stvorio određene financijske gubitke

U šestom kolu brazilskog nogometnog prvenstva Athletico Paranaense na svom je terenu s 3-2 pobijedio Coritibu, a čini se kako je rezultat te utakmice stvorio financijske probleme Wanderleiju Silvi. Legendarni PRIDE-ov, UFC-ov borac, naime, kladio se na Coritibu, a klub iz njegovog rodnog grada u dva je navrata vodio, da bi, na koncu, primio dva pogotka u sudačkoj nadoknadi i izgubio susret.

Rasplet događaja na stadionu Arena da Baixada očito je 46-godišnjoj borilačkoj legendi iz džepa "izbio" pozamašnu svotu novca, barem ako je suditi prema videozapisu koji kruži društvenim mrežama. Na spomenutoj snimni "The Axe Murderer" moli "fanove" da mu pošalju novac kako bi mogao nadomjestiti financijske gubitke. Iako je teško sa sigurnošću reći radi li se o šali, ono što snimci daje ozbiljan ton jest činjenica da Wanderlei fanove upućuje da novac uplate na njegov račun, odnosno Pix, tvrdeći da se broj na koji mogu izvršiti uplatu nalazi ispod videa. Pix je, inače, aplikacija za prijenos novca koju je razvila brazilska vlada, a koja se od 2020. naširoko koristi u najvećoj južnoameričkoj zemlji.

"Pozdrav Coxa Branca (navijači Coritibe, op.a.). Jučer sam, u žaru trenutka, napravio neke oklade. Pobjeđivali smo 1-0 pa sam se kladio protiv nekih Atleticanosa (navijači Athletico Paranaensea, op. a.), ali budući da smo izgubili utakmicu, na koncu sam i ja izgubio oklade. Stoga šaljem svoj Pix ovdje, tako da svi mi, koji smo navijači Coritibe, zajedno možemo prebroditi ovu situaciju. Možete vidjeti moj Pix, položimo tamo depozit Wandu. To je Coxa solidarnost", govori Silva u videu.

Linker
19. travanj 2024 09:21